Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Слухання > Комітетські слухання

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

21 грудня 2017, 13:27

Відбулись комітетські слухання на тему: «Державна стратегія позиціонування України в світі»

19 грудня під головуванням Секретаря Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції О.Сотник відбулись комітетські слухання на тему: «Державна стратегія позиціонування України в світі» за участю Віце-прем’єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І.Климпуш-Цинцадзе. У комітетських слуханнях взяли участь народні депутати України, заступники Міністрів, представники професійних та громадських об’єднань,фахівці в сфері брендингу та інші зацікавлені особи та інші.

Проблема позиціювання України неодноразово порушувалися і на рівні уряду, і на рівні громадських організацій. Проблема позиціювання України так і залишається актуальною і потребує вирішення не через визначення елементів бренду, а через її деталізацію та вивчення на рівні зацікавлених сторін.

Слухання були проведені з метою посилення координації та співпраці органів державної влади регіонального та національного рівнів, виконанні безпосередньої контрольної функції Верховної Ради України за діяльності органів державної влади щодо просування України в світі, зокрема, аналізу Концепції популяризації України у світі та просуванні інтересів України у світовому інформаційному просторі  та плану заходів із реалізації зазначеної Концепції, на виконання представницької функції внесення рекомендацій щодо посилення ролі громадян у реалізації зазначеної Концепції.

Під час слухань було розглянуто ряд важливих питань, зокрема присутні представники неурядових громадських організацій висвітлили питання щодо бажаного та реалій позиціювання Україні в світі, а також було обговорено репутацію та імідж України у світі.

Присутні заступники Міністрів, зокрема заступник Міністра інформаційної політики України А.Біденко, заступник Міністра освіти і науки України Ю.Рашкевич та заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції М.Мовчан поінформували учасників заходу щодо координації органів державної влади та контролю реалізації органами державної влади державної політики щодо просування України в світі.

Також в рамках проведення заходу було презентовано результати проекту «Розробка візії позиціонування та зовнішнього образу (бренда) України», який проходив з березня по липень 2017 року в Харкові в рамках проекту «Модельний округ» програми USAID РАДА.

За результатами комітетських слухань було розроблено проект рекомендацій Верховній раді України, Кабінету Міністрів України та Представництву Європейського Союзу в Україні.