Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Слухання > Комітетські слухання

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

25 листопада 2016, 16:32

Комітетські слухання на тему: «Державна політика позиціонування України у європейському інформаційному та економічному просторі»

У слуханнях взяли участь Почесний консул Франції у Харкові Сергій Політучий, ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол, Голова Координаційної ради Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації Ігор Сбітнєв та інші.
У ході комітетських слухань було обговорено низку важливих на сьогодні для України питань, зокрема: основи державної політики в сфері євроінтеграції, важливість просування бренду “Україна” для покращення інвестиційної привабливості країни на міжнародній арені, засоби позиціонування України в європейському інформаційному та економічному просторі, а також співпраця української діаспори з урядовими установами щодо просування інтересів України в Європі та світі.

Євген Сокол наголосив на важливості координування участі університетів в кластерних ініціативах, а також узгодження взаємодії на урядовому рівні щодо національної політики з розвитку кластерів.
Окрім вищезазначених питань учасники заходу обговорили перспективи  розвитку транспортно-логістичного кластера Харківського регіону.

Доктор економічних наук Наталія Внукова зазначила, що при наявності кластерів змінюватиметься зміст регіональної політики, зусилля органів влади спрямовуватимуться не на підтримку окремих підприємств, а на розвиток системи взаємовідносин між суб`єктами економіки і державними інституціями. Головними недоліками побудови кластерів в Україні є недовикористання системних ознак при побудові кластерів. На її думку, метою стратегії розвитку регіональної транспортної системи є формування транспортно-логістичного кластеру Харківського регіону для підвищення внутрішньої та міжнародної конкурентоздатності його членів за рахунок комерційного і некомерційного співробітництва, використання ефектів синергії, наукових досліджень та інновацій, освіти, навчання і заходів політики підтримки.

Розглянувши питання стану державної політики позиціонування України у європейському інформаційному та економічному просторі, керуючись статтею 17 Конституції України, статтею 6 Закону України "Про основи національної безпеки України", статтею 11 Закону України “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", за результатами слухань членами Комітету Верховної Ради України буде прийнято рішення.