Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Слухання > Комітетські слухання
21 грудня 2017, 13:27 ( Секретаріат Комітету )

Відбулись комітетські слухання на тему: «Державна стратегія позиціонування України в світі»

19 грудня під головуванням Секретаря Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції О.Сотник відбулись комітетські слухання на тему: «Державна стратегія позиціонування України в світі» за участю Віце-прем’єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І.Климпуш-Цинцадзе. У комітетських слуханнях взяли участь народні депутати України, заступники Міністрів, представники професійних та громадських об’єднань,фахівці в сфері брендингу та інші зацікавлені особи та інші.

Проблема позиціювання України неодноразово порушувалися і на рівні уряду, і на рівні громадських організацій. Проблема позиціювання України так і залишається актуальною і потребує вирішення не через визначення елементів бренду, а через її деталізацію та вивчення на рівні зацікавлених сторін.

Слухання були проведені з метою посилення координації та співпраці органів державної влади регіонального та національного рівнів, виконанні безпосередньої контрольної функції Верховної Ради України за діяльності органів державної влади щодо просування України в світі, зокрема, аналізу Концепції популяризації України у світі та просуванні інтересів України у світовому інформаційному просторі  та плану заходів із реалізації зазначеної Концепції, на виконання представницької функції внесення рекомендацій щодо посилення ролі громадян у реалізації зазначеної Концепції.

Під час слухань було розглянуто ряд важливих питань, зокрема присутні представники неурядових громадських організацій висвітлили питання щодо бажаного та реалій позиціювання Україні в світі, а також було обговорено репутацію та імідж України у світі.

Присутні заступники Міністрів, зокрема заступник Міністра інформаційної політики України А.Біденко, заступник Міністра освіти і науки України Ю.Рашкевич та заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції М.Мовчан поінформували учасників заходу щодо координації органів державної влади та контролю реалізації органами державної влади державної політики щодо просування України в світі.

Також в рамках проведення заходу було презентовано результати проекту «Розробка візії позиціонування та зовнішнього образу (бренда) України», який проходив з березня по липень 2017 року в Харкові в рамках проекту «Модельний округ» програми USAID РАДА.

За результатами комітетських слухань було розроблено проект рекомендацій Верховній раді України, Кабінету Міністрів України та Представництву Європейського Союзу в Україні.