Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

20 лютого 2023, 09:01

Десята пленарна сесія ПА ЄВРОНЕСТ

18 лютого ц.р. у м. Кишинів (Республіка Молдова) розпочала роботу Десята  пленарна сесія Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ), яка триватиме до 21 лютого ц.р.

Постійна делегація Верховної Ради України представлена 8 народними депутатами України на чолі з Главою Постійної делегації І. Крульком. До складу делегації увійшли заступники Глави Постійної делегації П.Мельник, С.Федина та члени делегації В. Ар’єв, Л.Марченко, Я. Юрчишин, С.Євтушок, С.Юраш.

У рамках першого робочого дня відбулись засідання чотирьох Постійних комітетів, Робочих груп з питань Білорусі та з питань Угоди про асоціацію, зустрічі у форматі «політичних родин». Під час засідань Постійних комітетів відбулась низка тематичних дебатів, зокрема: стосовно боротьби з дезінформацією у країнах «Східного партнерства»; щодо критичних потреб в енергетичних взаємозв’язках та інфраструктурі в регіоні «Східного партнерства»; стосовно фінансування відновлення України і потреб у відбудові; а також щодо соціальних наслідків збройних конфліктів і гуманітарних криз та відповіді на них у рамках «Східного партнерства».

Члени української делегації у своїх виступах на засіданнях робочих органів поінформували учасників щодо поточної безпекової ситуації в Україні, наголосили на важливості посилення військово-політичної підтримки України, закликали до посилення санкцій проти Росії та пріоритезації безпекової складової у рамках політики „Східного партнерства”.

У рамках дебатів щодо енергетичної безпеки, протидії дезінформації, соціальних наслідків російської агресії переважна більшість виступів стосувалась України, зокрема, наслідків російської агресії та її впливу на безпеку регіону в цілому.

За підсумками засідань робочих органів ПА ЄВРОНЕСТ ухвалено доповіді з урахуванням поправок української сторони.
20-21 лютого делегація продовжує роботу в форматі пленарних засідань.