Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

20 лютого 2023, 09:01

Десята пленарна сесія ПА ЄВРОНЕСТ

18 лютого ц.р. у м. Кишинів (Республіка Молдова) розпочала роботу Десята  пленарна сесія Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ), яка триватиме до 21 лютого ц.р.

Постійна делегація Верховної Ради України представлена 8 народними депутатами України на чолі з Главою Постійної делегації І. Крульком. До складу делегації увійшли заступники Глави Постійної делегації П.Мельник, С.Федина та члени делегації В. Ар’єв, Л.Марченко, Я. Юрчишин, С.Євтушок, С.Юраш.

У рамках першого робочого дня відбулись засідання чотирьох Постійних комітетів, Робочих груп з питань Білорусі та з питань Угоди про асоціацію, зустрічі у форматі «політичних родин». Під час засідань Постійних комітетів відбулась низка тематичних дебатів, зокрема: стосовно боротьби з дезінформацією у країнах «Східного партнерства»; щодо критичних потреб в енергетичних взаємозв’язках та інфраструктурі в регіоні «Східного партнерства»; стосовно фінансування відновлення України і потреб у відбудові; а також щодо соціальних наслідків збройних конфліктів і гуманітарних криз та відповіді на них у рамках «Східного партнерства».

Члени української делегації у своїх виступах на засіданнях робочих органів поінформували учасників щодо поточної безпекової ситуації в Україні, наголосили на важливості посилення військово-політичної підтримки України, закликали до посилення санкцій проти Росії та пріоритезації безпекової складової у рамках політики „Східного партнерства”.

У рамках дебатів щодо енергетичної безпеки, протидії дезінформації, соціальних наслідків російської агресії переважна більшість виступів стосувалась України, зокрема, наслідків російської агресії та її впливу на безпеку регіону в цілому.

За підсумками засідань робочих органів ПА ЄВРОНЕСТ ухвалено доповіді з урахуванням поправок української сторони.
20-21 лютого делегація продовжує роботу в форматі пленарних засідань.