Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

21 лютого 2022, 17:16

Заяву Бюро Парламентської асамблеї Євронест на підтримку України схвалено

21 лютого 2022 р. у м. Єревані відбулося засідання Бюро ПА ЄВРОНЕСТ, до складу якого входять керівники політичних фракцій Європейського Парламенту та національних парламентів країн Східного партнерства. 


За ініціативи української делегації під головуванням народного депутата І. Крулька було запропоновано розглянути та схвалити Заяву щодо засудження безпрецедентної військової агресії проти України з боку Російської Федерації, яка є загрозою не лише нашій безпеці, а й міжнародному правопорядку, принципам та механізмам безпеки і співробітництва в Європі. 

Парламентарі вперше зафіксували у підсумкових документах ПА Євронест важливість створення Міжнародної Кримської платформи як формату консультацій та координації з метою припинення окупації Криму. 


Важливим та своєчасним є заклик до ЄС залишатися готовим до швидкого введення суворих економічних та фінансових санкцій проти Російської Федерації, якщо Кремль й надалі буде нехтувати своїми міжнародними зобов’язаннями й вчергове розпочне атаку проти України. 

Окрім роботи Бюро проходять засідання постійних комітетів ПА Євронест, в яких також беруть участь народні депутати І. Крулько та Р. Лозинський. 


Довідково:

Парламентська Асамблея ЄВРОНЕСТ - це парламентський форум в рамках Східного партнерства, створений з метою просування політичної асоціації та подальшої економічної інтеграції між Європейським Союзом та східноєвропейськими партнерами.

Асамблея складається з двох компонентів: Європейського Парламенту та східноєвропейських партнерів. Від кожного компоненту обирається Співпрезидент Асамблеї. Компонент східноєвропейських партнерів представлений делегаціями  країн-учасниць Східного партнерства: Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови та України -  по 10 делегатів від кожної країни. Європейський парламент представлений 60-ма делегатами.