Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

18 червня 2020, 08:52

Відео-конференція лідерів «Східного партнерства»

Сьогодні, 18 червня, Президент Європейської Ради Шарль Мішель проведе відео-конференцію лідерів країн «Східного партнерства».

У конференції візьмуть участь глави держав або урядів 27 країн-членів ЄС, а також лідери країн «Східного партнерства»: Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Республіки Молдова та України.

У онлайн-конференції також візьмуть участь Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Учасники планують ще раз підтвердити стратегічну важливість формату «Східного партнерства». Вони також обговорять важливість солідарності країн під час кризи COVID-19, включаючи значну підтримку ЄС для подолання наслідків коронавірусу в регіоні «Східного партнерства».

Крім того, лідери обговорять довгострокові цілі політики «Східного партнерства» та ключові напрями співпраці після 2020 року.

Нагадаємо, «Східному партнерству» у травні виповнилося 11 років. Цей зовнішньополітичний формат співпраці ЄС із сусідами було започатковано 7 травня 2009 року з ініціативи Польщі та Швеції. Він поширюється на 27 держав-членів ЄС і 6 східноєвропейських сусідів – Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Початкова мета цього формату — поглиблення співпраці держав Східної Європи та Південного Кавказу з ЄС.

Нову політику «Східного партнерства» країни-учасниці мають ухвалити на саміті на початку 2021 року.