Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

22 червня 2016, 12:50

21 червня в Європарламенті відбулось позачергове засідання ПКА

Сьогодні в Європарламенті відбулось позачергове засідання ПКА за участі членів ПКА української та частини ЄП, членів комітетів LIBE та AFET в Європарламенті, доповідачів цих комітетів з українського безвізового досьє, зокрема, М. Габріель та Я. Саріуша-Вольські, представників Єврокомісії та громадських організацій.

Зустріч була ініційована Співголовами ПКА Андреєм Плєнковічем та Іриною Геращенко і присвячена питанню надання Україні безвізового режиму. Члени української делегації М. Іонова, І.Луценко, О.Сотник та М. Княжицький у своїх виступах надали вичерпну інформацію щодо викання Україною всіх без виключення зобов'язань в рамках ПДВЛ, що, власне,  було підтверджено Єврокомісією, яка 20 квітня ц.р. внесла законодавчу ініціативу щодо надання Україні безвізу. Українська делегація наголосила на неприпустимості відтермінування запровадження безвізового режиму та наполягла на якнайшвидшому розгляді питання в комітетах європейського парламенту вже в липні ц.р. Зокрема, як зазначали українські парламентарі, запропонована Єврокомісією процедура призупинення безвізового режиму для країн, які вже його отримали та отримають в майбутньому, не повинна вплинути на терміни розгляду "українського досьє".

Також, на переконання, української делегації, неприпустимими є наміри щодо об'єднання українського питання з безвізовими досьє Туреччини, Косово чи Грузії, оскільки деякі з цих країн ще не завершили виконання своїх зобов'язань в рамках візової лібералізації. Члени ПКА частини ЄП, зокрема, А.Плєнкович та П. Ауштравічус у своїх виступах наголосили на важливості якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму, що на їх думку, буде справжнім виявом солідарності з українським народом. Доповідач комітету LIBE Європарламенту у своєму виступі відзначила виконання Україною всіх зобов'язань в рамках ПДВЛ, тому, за її словами, відповідь ЄС має бути адекватною і жодні затримки не можуть бути виправдані.