Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Події в Комітеті > Зустрічі

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

21 липня 2023, 19:30

«Ми розраховуємо на Італію під час відкриття перемовин про членство в Євросоюзі» — Іванна Климпуш-Цинцадзе

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе разом із першим заступником Голови Верховної Ради Олександром Корнієнком та з головою Комітету з питань економічного розвитку Дмитром Наталухою зустрілася з парламентською делегацією Італії. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала італійським колегам із Комісії із закордонних справ і в справах громад Палати Депутатів Італії, що вони прийняли запрошення української делегації, яка працювала в Італії наприкінці квітня. «Радію, що після поїздки, в якій я брала участь наприкінці квітня, італійська делегація прийняла наше запрошення і приїхала не тільки до Києва, а й в інші міста. Вони були у Львові, поїдуть до Одеси. І, безумовно, краще розумітимуть, що у нас відбувається, і як Росія веде геноцидну війну проти України», — сказала голова Комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що те, що зараз робить РФ, як вона атакує зерносховища, знищує портові спроможності України і знищує зерно, нагадує ситуацію 1932-33-х років, коли Росія у вигляді Радянського Союзу намагалася Голодомором знищити український народ. «Зараз Російська Федерація своїми нинішніми діями хоче спричинити голод у світі. Важливо, щоби наші італійські колеги, поза нашою взаємодією в рамках усіх парламентських асамблей, далі доносили правду про цю війну до наших колег в країнах Африки, Азії та Південної Америки», — переконана голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС.

Також, за її словами, Росія продовжує вкладати величезні ресурси у свою військову машину. «Тому сьогодні ми змушені говорити не просто про продовження підтримки України, а й про нарощування цієї підтримки. Ми дуже розраховуємо на Італію в цьому контексті», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона висловила сподівання, що Україна впорається зі своїм домашнім завданням для виконання семи умов, які супроводжували надання кандидатського статусу на вступ до ЄС, а також зможе розраховувати на підтримку Італії і під час відкриття перемовин про членство в Європейському Союзі цьогоріч, і в контексті відбудови. «Ми розуміємо, що багато італійських компаній зацікавлені брати у ній участь. Розуміємо, що крім внутрішньої роботи, яку ми маємо зробити, також додатковою гарантією для безпечного інвестування майбутнього і відбудови України стане членство України в ЄС і в НАТО. Для цього нам теж потрібна підтримка Італії», — підсумувала голова Комітету.