Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Події в Комітеті > Конференції та круглі столи

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Конференції та круглі столи

14 грудня 2016, 12:15

Відбулось завершення тренінгової програми з основ поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі

 12-13 грудня відбулось завершення тренінгової програми з основ поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом для співробітників Апарату Верховної Ради України та вручення сертифікатів учасникам тренінгів

Принагідно зазначимо, що тренінгова програма розпочалась у грудні 2015 року, організаторами якої є Комітет з питань європейської інтеграції спільно з Інститутом європейської політики (м. Берлін) та Парламентською експертною групою з питань європейської інтеграції.

Інститут європейської політики є одним з провідних закордонних та європейських науково-дослідних центрів політики у Федеративній Республіці Німеччині, який здійснює вивчення євроінтергаційної політики.
Лекторами тренінгової програми виступали Представники Парламентів Словенії, Боснії і Герцеговини, Естонії, Хорватії, Сербії, а також представники виконавчої гілки влади України.

Основна увага семінару була зосереджена на питаннях розбудови Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ), а саме: головний зміст та структура ПВЗВТ, її стратегічний аналіз, передумови для її ефективного впровадження, основні завдання для успішної імплементації Угоди про асоціацію/ПВЗВТ, правовий аспект її імплементації, очікувані результати її впровадження.

Під час семінарів було висвітлено процес впровадження Угоди про асоціацію: перші кроки імплементації Угоди про асоціацію, умови гармонізації законодавства тощо.
Особлива увага була також приділена питанням щодо інституційної розбудови європейської інтеграції в Україні, ролі Верховної Ради України в процесах гармонізації законодавства та наведено приклади з кращого досвіду держав-членів ЄС.

За результати проведення тренінгової програми 13 грудня відбулась церемонія вручення сертифікатів учасникам тренінгів.