Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

18 серпня 2022, 10:37

Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала працювати з європейськими партнерами задля обмеження видачі віз росіянам

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС в ефірі одного з телеканалів заявила, що усі гілки влади в Україні, політикум та громадянське суспільство мають активно включитися в роботу з європейськими партнерами, щоби домогтися суттєвого обмеження видачі віз Євросоюзу росіянам.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що єдності в цьому питанні з боку ЄС поки немає: «На жаль, ми бачимо, що поки немає єдності у цьому питанні і немає одностайності серед країн-членів Європейського Союзу. Але тут я теж переконана, що від нас багато що залежить — від спільнодії і з боку виконавчої влади України, і з боку громадських організацій, і з боку парламентарів, які би мали зараз активно включитися в адвокацію, в лобіювання цього обмеження на рівні окремих столиць Європейського Союзу. Зокрема, ми бачимо, що вже двічі канцлер Німеччини сказав про свою неготовність застосовувати таке обмеження».

Німеччина, на думку голови Комітету, не єдина, з ким Україні варто працювати щодо цього питання. Це стосується також Іспанії, Італії та інших: «Треба працювати з Італією, з Іспанією, з багатьма іншими країнами для того, щоби їхній політикум зреагував прихильно на такі обмеження. Вважаю, що це було би правильно». 

Іванна Климпуш-Цинцадзе також нагадала, що Україна, на жаль, і далі мусить переконувати світ, що війна в Україні — це не війна путіна. Її підтримує абсолютна більшість росіян. «Це не є путінська війна, це війна росії, всієї російської федерації, російського суспільства проти держави Україна і проти українського народу», — сказала голова Комітету.