Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

27 серпня 2015, 15:21

Відбулася зустріч з делегацією однієї з найбільших політичних молодіжних організацій Данії «Ліберальна молодь», яка цього тижня перебуває у Києві.

27 серпня ц.р. у Комітеті з питань європейської інтеграції за участю Першого заступника голови Комітету у закордонних справах Іванни Климпуш-Цинцадзе, та за сприяння Посольства України в Королівстві Данія, відбулася зустріч з делегацією однієї з найбільших політичних молодіжних організацій Данії «Ліберальна молодь», яка цього тижня перебуває у Києві. Від Комітету з питань європейської інтеграції у зустрічі взяли участь Перший заступник Голови Комітету Остап Семерак та член Комітету Олена Масоріна.
 
Основною метою поїздки іноземної делегації, у складі 10 осіб на чолі з членом Виконавчого комітету, радником муніципалітету м. Оденсе Крістоффером Ліллехольтом, є ознайомлення із ситуацією в Україні, у тому числі з урахуванням фактору російської агресії, а також отримання інформації «з перших рук» про актуальні потреби у просуванні важливих для української сторони питань у датському істеблішменті.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо низки важливих для України питань. Так, Олена Масоріна поінформувала представників датської делегації про хід реформ в Україні, зокрема, про створення нової поліції та прокуратури.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на важливості для України міжнародної підтримки, насамперед, з боку ЄС, США та інших стратегічних партнерів у боротьбі з агресією Російської Федерації проти України. Остап Семерак ознайомив іноземних гостей із планами України щодо врегулювання ситуації на сході нашої держави, підкресливши, що найголовнішими завданнями на сьогодні є організація контролю кордону України з Росією, а також підтримка переселенців, які залишилися без житла та роботи. Стратегічно важливе завдання для України – це шляхом реформ стати успішною країною, наголосив Остап Семерак. 

Довідково: «Ліберальна молодь» є однією з найбільших політичних молодіжних організацій Данії. На сьогодні організація налічує близько 2,5 тис. членів, які відіграють провідну роль у проведенні передвиборчих кампаній на користь правлячої Ліберальної партії.
Найвідомішими діячами організації варто назвати Прем’єр-міністра Данії Л.Л.Расмуссена (голова 1986-1988 рр.), колишнього прем’єра та Генсекретаря НАТО А.Ф.Расмуссена (голова 1974-1976 рр.) та Міністра закордонних справ та розвитку Данії К.Єнсена (голова 1995-1997 рр.).