Відбулася зустріч з делегацією однієї з найбільших політичних молодіжних організацій Данії «Ліберальна молодь», яка цього тижня перебуває у Києві.

27 серпня 2015, 15:21

27 серпня ц.р. у Комітеті з питань європейської інтеграції за участю Першого заступника голови Комітету у закордонних справах Іванни Климпуш-Цинцадзе, та за сприяння Посольства України в Королівстві Данія, відбулася зустріч з делегацією однієї з найбільших політичних молодіжних організацій Данії «Ліберальна молодь», яка цього тижня перебуває у Києві. Від Комітету з питань європейської інтеграції у зустрічі взяли участь Перший заступник Голови Комітету Остап Семерак та член Комітету Олена Масоріна.
 
Основною метою поїздки іноземної делегації, у складі 10 осіб на чолі з членом Виконавчого комітету, радником муніципалітету м. Оденсе Крістоффером Ліллехольтом, є ознайомлення із ситуацією в Україні, у тому числі з урахуванням фактору російської агресії, а також отримання інформації «з перших рук» про актуальні потреби у просуванні важливих для української сторони питань у датському істеблішменті.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо низки важливих для України питань. Так, Олена Масоріна поінформувала представників датської делегації про хід реформ в Україні, зокрема, про створення нової поліції та прокуратури.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на важливості для України міжнародної підтримки, насамперед, з боку ЄС, США та інших стратегічних партнерів у боротьбі з агресією Російської Федерації проти України. Остап Семерак ознайомив іноземних гостей із планами України щодо врегулювання ситуації на сході нашої держави, підкресливши, що найголовнішими завданнями на сьогодні є організація контролю кордону України з Росією, а також підтримка переселенців, які залишилися без житла та роботи. Стратегічно важливе завдання для України – це шляхом реформ стати успішною країною, наголосив Остап Семерак. 

Довідково: «Ліберальна молодь» є однією з найбільших політичних молодіжних організацій Данії. На сьогодні організація налічує близько 2,5 тис. членів, які відіграють провідну роль у проведенні передвиборчих кампаній на користь правлячої Ліберальної партії.
Найвідомішими діячами організації варто назвати Прем’єр-міністра Данії Л.Л.Расмуссена (голова 1986-1988 рр.), колишнього прем’єра та Генсекретаря НАТО А.Ф.Расмуссена (голова 1974-1976 рр.) та Міністра закордонних справ та розвитку Данії К.Єнсена (голова 1995-1997 рр.).