Про це голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила за результатами робочого візиту в Німеччину та зустрічей із колегами з Бундестагу. Іванна Климпуш-Цинцадзе, разом із Першим заступником голови Верховної Ради Олександром Корнієнком, взяли участь у засіданні Комітету у закордонних справах Бундестагу та зустрілися із віцепрезиденткою Бундестагу Катрін Гьорінг-Екардт.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що в ході засідання Комітету та робочих зустрічей ішлося про потреби України, ситуацію на фронті та гарантії безпеки для довготривалого миру в Україні. Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС наполягла, що справді дієвою гарантією безпеки для України та запорукою тривалого миру на континенті є членство України в НАТО. «Мене питали, як Путін і Росія відреагували б на це. Я переконана, що так само, як Росія проковтнула членство Швеції і Фінляндії — так само їй би довелося проковтнути і членство України. Бачачи абсолютну єдність, чіткість, силу, зосередженість партнерів по НАТО вона би змушена була прийняти це», — сказала голова Комітету. Натомість, за її словами, якщо Альянс продовжуватиме демонструвати сумніви — Росія буде якомога глибше забивати цвяхи в розбіжності між членами НАТО і всіляко ці розбіжності поглиблювати.

Під час спілкування з німецькими колегами обговорили нагальні потреби України, зокрема, в енергетиці. Українська делегація наголосила, що критично важливо зараз посилити захист енергетичних об’єктів, а також максимально використати найближчі місяці для того, щоби поновити потужності теплової енергетики, гідроенергетики. Важливо також починати децентралізацію енергетичних потужностей і збільшувати можливості імпорту електроенергії з боку з Європейського Союзу. «Росія хоче нас тероризувати, хоче виснажити нас. Ми не можемо конкурувати з нею за кількістю населення, тому маємо технологічно, спільним тиском, спільними найкращими розробками, найпотужнішою зброєю дати відсіч Російській Федерації. І тут ми розраховуємо на наших партнерів. Сьогодні, як ніколи, час усім нашим партнерам мобілізовуватися», — сказала голова Комітету. Вона зауважила, що від більшості колег, з якими українська делегація працювала в Німеччині, вона отримала підтвердження того, що більшість німецького суспільства, як і більшість німецьких політиків, виступають за продовження і посилення допомоги України. «Вони і далі планують над цим працювати й цього добиватися», — сказала голова комітету з питань інтеграції України до ЄС.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Текстові публікації”

31 липня 2024 13:26
30 липня 2024 10:54
29 липня 2024 16:10
29 липня 2024 10:31
26 липня 2024 13:26
23 липня 2024 10:23
18 липня 2024 07:32
17 липня 2024 18:34
16 липня 2024 11:25
15 липня 2024 18:58