Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

25 лютого 2024, 15:51

Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у зустрічі депутатів з азійськими журналістами

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе разом з головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександром Мережком та народною депутаткою Інною Совсун зустрілася із журналістами з Філіппін, Індонезії, Малайзії та Індії. Їх в Україну запросив Український кризовий медіа-центр.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала УКМЦ за організацію цієї важливої подорожі в Україну азійських журналістів. «Достукатися до аудиторії цього регіону, з яким ми мало з об’єктивних і суб’єктивних причин працюємо й не маємо сталих зв’язків — для нас надзвичайно цінно», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.
 
За її словами, азійських медійників цікавила ситуація в Україні, настрій українського суспільства, а також чому ми вважаємо, що ця війна має значення і для їхнього регіону. «Ми багато часу присвятили обгрунтуванню того, що ті держави, які бачать для себе демократичний розвиток в їхньому регіоні, не мали би підтримувати торгівлю з Росією, а мали би включатися у санкції проти РФ», — сказала голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС.
 
Говорили також про падіння уваги щодо України в багатьох медіа азійського регіону після загострення війни на Близькому Сході. «Ми намагалися пояснити, що Україна є багатокультурною, багатонаціональною, толерантною країною для якої важливо зберегти своє розмаїття. І це точно те, що відрізняє її від Російської Федерації, де відбуваються переслідування в тому числі мусульман та представників інших релігії. Це кардинально відрізняється від ставлення до людей інших етносів та релігій в Україні», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що ця зустріч була грунтовною, глибокою розмовою, яка дає сподівання на продовження. «Ми сподіваємось продовжити цей діалог з ними всіма в майбутньому і посилювати голос України в різних регіонах. Ця робота є критично важливою. І з вуст парламентарів, які представляють людей, своїх громадян, — особливо важливо мати таке спілкування», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.