Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

19 січня 2024, 08:18

Україна розраховує на підтримку Туреччини на шляху до НАТО

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілася з Послом Туреччини в Україні Мустафою Левентом Більгеном. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Туреччині за військову та гуманітарну допомогу. Вона сподівається, що ця допомога не лише триватиме, а й посилиться. Голова Комітету назвала пріоритетні види озброєння, яких зараз дуже потребує Україна. Це системи ППО, артилерійські системи (включаючи міномети, зенітні установки, контрбатарейні радари та ракети великої дальності), важку техніку, обладнання для розмінування та авіацію.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Туреччині за активну участь у саміті Кримської платформи. «Ми високо цінуємо участь голови Великих національних зборів Туреччини у Другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи. А також вдячні за роль Туреччини у створенні та функціонуванні Міжнародної Кримської платформи», — сказала голова Комітету. Вона висловила сподівання, що Туреччина і надалі підтримуватиме євроатлантичну інтеграцію України. «Оскільки Туреччини постійно підтримує нашу євроатлантичну інтеграцію, ми сподіваємося, що вона буде демонструвати проактивну позицію у підготовці до Вашингтонського саміту НАТО щодо запрошення України до альянсу», — сказала голова Комітету.

Вона подякувала Мустафі Левенту Більгену за те, що він усвідомлює важливість парламентської дипломатії. «На Парламентську Асамблею Чорноморського співробітництва до нас приїздила велика делегація з Туреччини. Ми зацікавлені в тому, щоби сюди приїздили й інші парламентарі. Бо особиста присутність в Україні та чітке розуміння ситуації допоможе вибудовувати нашу конструктивну співпрацю», — підсумувала Іванна Климпуш-Цинцадзе.