Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

28 серпня 2023, 13:32

Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з делегацією Консультативної місії ЄС

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілася з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала КМЄС за підтримку реформ в Україні, а також за ефективну спільну роботу з Комітетом з питань інтеграції України до ЄС. Консультативна місія ЄС разом з Комітетом, Держприкордонною службою, Держмитною службою та місцевими органами влади перевіряли пункти пропуску на західному кордоні України. Під час спільних виїзних засідань обговорювали пропускну спроможність та інфраструктуру пунктів пропуску, запобігання контрабанді та корупції, а також реформування митної системи відповідно до норм ЄС.

Рольф Холмбо, Голова КМЄС в Україні зазначив, що інтеграція України до ЄС напряму залежить від реформ, зокрема, у сфері сектору безпеки. І чим швидше Україна реалізує ці реформи, тим швидшим буде її поступ до ЄС.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС зауважила, що для України вкрай важливим є до середини вересня виконати ті вимоги, які супроводжували надання їй статусу кандидатки на вступ до ЄС. І наприкінці жовтня отримати позитивний висновок від європейських партнерів та розпочати переговори про членство вже в грудні. Наступного року на порядок денний Євросоюзу дуже суттєво вплинуть тамтешні вибори, тому Україні треба скористатися цим вікном можливостей саме у 2023-му році.

Водночас, Іванна Климпуш-Цинцадзе наполягла, що в умовах воєнного стану не варто забувати, що саме демократія, верховенство права, свобода слова і дотримання прав людини є ключовими для країни, яка прагне членства в європейській та євроатлантичній спільноті. І дотримання цих демократичних принципів є серед Копенгагенських критеріїв членства в ЄС.
«Ми у цій війни боемось за те, щоб мати вибір і самим визначати своє майбутнє. Ми хочемо повернутися до своєї європейської сім’ї вільних, цивілізованих народів. Тому для нас важливо не перетворитися на дракона, б’ючись із драконом», — зауважила голова Комітету.

Сторони домовилися і надалі співпрацювати задля реалізації реформ в Україні, відповідно до стандартів та вимог ЄС.

Консультативна місія Європейського Союзу працює в Україні з 2014 році. Вона допомагає державним органам України у реформуванні сектору цивільної безпеки через надання стратегічних консультацій і практичної підтримки. Зокрема, підтримує заходи необхідні для проведення реформ, відповідно до стандартів ЄС і міжнародних принципів належного врядування та прав людини.