Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

27 лютого 2023, 19:20

Іванни Климпуш-Цинцадзе: “Війна почалася не торік, а 9 років тому!”

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС наголошує на тому, що Росія почала війну проти України в 2014 році, окупувавши Крим і атакувавши Донецьку та Луганську області.

“Повідомлення ЗМІ і заяви політиків, в яких ідеться про “рік війни” – неприпустимі. Війна почалася не торік, а 9 років тому! У такий спосіб із росіян знімається відповідальність за понад 14 тисяч убитих, понад 30 тисяч поранених і мільйони внутрішньо переміщених осіб – до 24 лютого 2022 року. Нагадаю, що росіяни убили також 298 пасажирів і членів екіпажу малайзійського лайнера, які були громадянами багатьох держав світу. Єдина різниця між останнім роком війни і попередніми вісьмома – це те, що світ у 2014-2022 не відчув хвилі біженців, бо ми самі несли на собі цей тягар війни і давали раду десяткам тисяч громадян, які втратили свої домівки”, – заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.
 
“Окрім цього, важливо припинити прикрашати реальність і називати, нарешті, цю найбільшу війну після Другої світової – війною, а не конфліктом. Термінологія важлива. Забувати про 8 років російської агресії – означає зневажати пам’ять загиблих і допомагати Росії уникнути всієї повноти відповідальності за її звірства. Так само чіткість термінології є важливою для розуміння того, наскільки згубну політику провадили деякі уряди, умиротворюючи державу-терористку і дозволяючи їй заробляти мільярди для посилення армії, яка зараз чинить геноцид українців. Цей невивчений у ХХ столітті урок треба, зрештою, засвоїти у ХХІ столітті”, – підкреслила голова Комітету.