Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

23 лютого 2023, 09:04

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Важливо якомога швидше перейти до реальної трансформації країни в рамках відкриття перемовин про членство в ЄС»

На цьому голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила під час онлайн зустрічі з групою Сенату та Сейму Республіки Польща.

Вона подякувала Польщі за незмінну підтримку України у всіх сферах, а також за те, що Польща була і є серйозним адвокатом європейської та євроатлантичної інтеграції України. Іванна Климпуш-Цинцадзе звернулася з проханням до польських колег-парламентарів зберегти і посилити цю підтримку, особливо у вирішальний період, коли Україна має виконати сім вимог, якими супроводжувалося надання їй статусу кандидатки на вступ до ЄС. «Прохання — будь-який діалог на майданчиках у Євросоюзі використовувати, щоби підкреслити наскільки нам важливо не втратити цей шанс і якомога швидше перейти до реальної трансформації країни в рамках відкриття перемовин про членство в ЄС. Українському народу це додає сил і розуміння того, що ми боремося за можливість жити гідно в родині європейських країн», — сказала голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС.

Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана, що після завершення цієї війни, яка з допомогою союзників має закінчитися перемогою України та вільного світу, говорити про тривалу безпеку в регіоні і у світі без гарантій НАТО неможливо. «З боку НАТО було би важливо мати такий підхід, який би мав перелік конкретних речей, які Україна, одночасно зі швидким опануванням зброї країн Альянсу, могла би здійснити в політичній царині. Це дало би можливість претендувати на інше формулювання в порівнянні з тим, яке вже було використано, що Україна і Грузія будуть членами НАТО, але наступним кроком буде План дій щодо членства в Альянсі. План дій перестав бути релевантним із процесом вступу Швеції і Фінляндії, який відбувається зараз», — сказала голова Комітету. Вона наголосила, що Україна потребує підтримки і адвокації польських колег і в цьому питанні.