Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

23 листопада 2022, 18:18

В укритті, під звуки російських обстрілів — у Верховній Раді відбулася зустріч українських парламентарів з європейськими політикинями

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе разом з керівництвом Верховної Ради зустрілася з міністерками у справах Європи країн-членів ЄС та з віцепрезиденткою Європейського Парламенту Ніколь Бір.

«Це була особлива зустріч, проведена в укритті, бо російська федерація в цей час вкотре показувала своє терористичне єство, атакуючи мирне населення та енергетичну інфраструктуру України. Але ми в цей час говорили про продовження підтримки України з боку ЄС, про конкретні кроки, які просто зараз можуть допомогти Україні вистояти і пережити цю складну зиму», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Міністерки у європейських справах з різних країн Європи та віцепрезидентка Європаламенту приїхали, щоби зрозуміти, якої саме допомоги Україна потребує найбільше, зокрема, на шляху європейської інтеграції, а також, щоб продемонструвати особливий жест солідарності з українськими жінками. Бо українки просто неймовірно проявилися у цій війні — вони стали поруч із чоловіками захищати землю, взяли на себе волонтерську підтримку армії, економічне виживання своїх сімей і своєї країни.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС звернулася із проханням до країн-членів Євросоюзу зайняти більш проактивну позицію щодо готовності оцінити виконання Україною семи вимог, якими супроводжувалося надання кандидатського статусу. Вона висловила сподівання, що ЄС зможе оцінити виконання цих вимог раніше, ніж у жовтні 2023 року. Також Іванна Климпуш-Цинцадзе також говорила про необхідність забезпечити можливість швидкого реагування Європейської Комісії на запити з українського боку щодо оцінки ініціатив, які пов’язані з виконанням згаданих вимог. Бо в українського Парламенту і Уряду є готовність максимально швидко реалізувати цей порядок денний. «Оперативне реагування наших європейських партнерів убезпечило б нас від помилок, коли ми поспішаємо виконувати ці завдання, а не враховуємо всіх нюансів європейського права чи європейських практик», — зауважила голова Комітету.

Державна секретарка з питань Європи Міністерства закордонних і європейських справ Хорватії привезла особливий подарунок від своєї країни. Це 14 творів мистецтва на підтримку України їхніх видатних художників. Малюнки зроблені на давньому японському папері, а також вірш хорватського поета, написаний, як його розмова із Тарасом Шевченком. У цьому вірші — тверда віра у перемогу України, перемогу добра над злом і світла над темрявою.