Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

17 лютого 2016, 11:17

Представники агробізнесу дізнаються більше про вихід на ринки ЄС

 18 лютого 2016 року в Chamber Media Торгово-промислової палати України (вул. Велика Житомирська, 33,)  представники бізнесу, влади та громадського сектору презентують проект з підтримки експортної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу України «Лабораторія бізнес-рішень Export-UA”. Початок заходу - об 11-00. Реєстрація - о 10-30.

 

В межах проекту заплановано проведення навчальних модулів та практикумів з основ експортної діяльності з країнами ЄС для представників аграрного та продовольчого бізнесу впродовж травня-липня 2016 року у Києві, Львові, Харкові, Миколаєві.

 

Підприємці, які мають бажання та потенціал до виведення своєї аграрної продукції та послуг на ринки ЄС, зможуть ознайомитись із особливостями здійснення експортної діяльності, основами міжнародної торгівлі, експортного маркетингу, правилами відповідності стандартам і нормам законодавств країн ЄС та багатьма іншими актуальними тематиками. Окрім теоретичного наповнення та практичних рекомендацій, підприємства, які вже вивели свою продукцію на ринки ЄС, поділяться історіями успіху.

 

Проект реалізується з метою підвищення рівня обізнаності українського бізнесу у питаннях запровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (DCFTA), надання практичної допомоги та поширення серед підприємців прикладів успішного експорту українських товарів та послуг. Ініціатори проекту - учасники програми «Стратегічний бізнес-менеджмент» (за підтримки Шведського міжнародного агентства розвитку SIDA).

 

Детальніше про «Лабораторію бізнес-рішень Export-UA» розкажуть ініціатори проекту та представники партнерських інституцій: Представництва ЄС в Україні, Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, Парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС, Робочої групи 3 Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС «Економічна співпраця, зона вільної торгівлі, транскордонне співробітництво», Центру Експорту “Export-UA”, Донецької торгово-промислової палати.

 

З питань реєстрації для участі у презентації та додаткової інформації звертайтеся: 0972990724, olya.luchka@gmail.com (Ольга)

 

Довідка

З 1 січня 2016 року набрала чинності DCFTA - торгівельна частина Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а саме положення про створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ЗВТ), якими передбачено суттєву лібералізацію торгівлі (усунення тарифів чи квот) між сторонами, гармонізацію законодавства і нормативно-регуляторної бази. Повна імплементація норм DCFTA визначатиме правову базу для вільного переміщення товарів, послуг, капіталів, частково робочої сили між Україною та ЄС, а також регуляторного наближення, спрямованого на поступове входження економіки України до спільного ринку ЄС. Ця подія пов’язана з деякими викликами для українського бізнесу, який планує виводити свої товари та послуги на ринки ЄС.