Головна > Текстові публікації
12 вересня 2022, 08:36

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Це війна за спокій у всій Європі

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе разом з іншими народними депутатками зустрілася з Міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок.

Українські парламентарки подякували пані Бербок за її особливо чітку позицію і рішучість у протистоянні російській агресії. «Звісно, головне, на чому наголосили – це зброя, якої потребуємо більше і швидше, особливо в умовах контрнаступу. ЗСУ демонструють небачену сміливість і жертовність, але лише цим озброєну до зубів російську орду не перемогти», – зазначила голова Комітету.

Окрім цього, за її словами, сторони обговорили гуманітарну і фінансову підтримку України, притягнення Росії до відповідальності, а також необхідність збереження єдності ЄС на тлі московського енергетичного шантажу.

«53% німців підтримують санкції проти РФ, навіть якщо за це їм доведеться платити із власної кишені. Навесні таких було більше, отже, російська пропаганда досягає успіху з наближенням зими, і ми маємо протидіяти їй, пояснюючи громадянам країн ЄС, що ціна, яку платимо ми, значно вища. Це не лише наша війна, це війна за наші спільні цінності і спокій у всій Європі», – переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе.