Відбулось чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції

16 вересня 2015, 12:18

16   вересня   2015   року під головуванням І. Геращенко відбулось   чергове  засідання   Комітету  Верховної  Ради України з питань європейської інтеграції

У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоді про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Народні депутати-члени Комітету визнали такими, що не суперечать праву Європейського Союзу та міжнародно-правовим зобов`язанням проекти Законів реєстр. № 2542а, 2772,  2145а, 2023 та 2604.
Прийняття проекту Закону реєстр.№2542а забезпечить виконання наведеної рекомендації Європейського Союзу, що у свою чергу наблизить Україну до спрощення Європейським Союзом візового режиму для громадян України.

Метою проекту Закону реєстр.№2772 є удосконалення законодавства у сфері питного водопостачання та водовідведення, врегулювання відносин, пов'язаних з виробництвом, транспортуванням та постачанням питної води, відведенням, транспортуванням та очищенням стічних вод, задля гарантованого забезпечення споживачів якісною питною водою та централізованим водовідведенням, а також з метою запобігання погіршення якості питної води в джерелах питного водопостачання через скиди в системи централізованого водовідведення стічних вод суб’єктами господарювання.

Законопроектом реєстр.№2145а передбачається належне гарантування конституційного права громадян України на участь в управлінні державними справами безпосередньо через всеукраїнський референдум.

Прийняття проекту Закону реєстр.№2023 забезпечить посилення охорони рідкісних видів тварин та рослин, занесених до Бернської конвенції.
Метою прийняття проекту Закону реєстр.№2604 є імплементація європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин.
У ході засідання Голова Комітету поінформувала членів Комітету про направлення звернення до Координатора проектів ОБСЄ щодо продовження співпраці впродовж  2015-2016 років.