Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

16 вересня 2015, 12:18

Відбулось чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції

16   вересня   2015   року під головуванням І. Геращенко відбулось   чергове  засідання   Комітету  Верховної  Ради України з питань європейської інтеграції

У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоді про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Народні депутати-члени Комітету визнали такими, що не суперечать праву Європейського Союзу та міжнародно-правовим зобов`язанням проекти Законів реєстр. № 2542а, 2772,  2145а, 2023 та 2604.
Прийняття проекту Закону реєстр.№2542а забезпечить виконання наведеної рекомендації Європейського Союзу, що у свою чергу наблизить Україну до спрощення Європейським Союзом візового режиму для громадян України.

Метою проекту Закону реєстр.№2772 є удосконалення законодавства у сфері питного водопостачання та водовідведення, врегулювання відносин, пов'язаних з виробництвом, транспортуванням та постачанням питної води, відведенням, транспортуванням та очищенням стічних вод, задля гарантованого забезпечення споживачів якісною питною водою та централізованим водовідведенням, а також з метою запобігання погіршення якості питної води в джерелах питного водопостачання через скиди в системи централізованого водовідведення стічних вод суб’єктами господарювання.

Законопроектом реєстр.№2145а передбачається належне гарантування конституційного права громадян України на участь в управлінні державними справами безпосередньо через всеукраїнський референдум.

Прийняття проекту Закону реєстр.№2023 забезпечить посилення охорони рідкісних видів тварин та рослин, занесених до Бернської конвенції.
Метою прийняття проекту Закону реєстр.№2604 є імплементація європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин.
У ході засідання Голова Комітету поінформувала членів Комітету про направлення звернення до Координатора проектів ОБСЄ щодо продовження співпраці впродовж  2015-2016 років.