01 липня 2015 року відбулась зустріч депутатів-членів Комітету з питань європейської інтеграції з делегацією Конгресу США на чолі з конгресменом Пітером Роскамом.

02 липня 2015, 15:25

У ході зустрічі українські політики поінформували своїх американських колег про імплементацію Угоди про асоціацію, розповіли про проведення ключових реформ у сфері боротьби з корупцією, енергетичному секторі, децентралізації. Також члени комітету євроінтеграції наголосили, що для нинішньої Верховної Ради України пріоритетом є адаптація українського законодавства до норм Європейського Союзу, реформа правоохоронної системи, прийняття законодавства, що сприятиме деолігаргізації.

Велику увагу було приділено активізації зв'язків між Конгресом США і Верховною Радою. Політики наголосили, що міжпарламентський діалог є важливим елементом зміцнення американсько-українських двосторонніх відносин.

Також сторони обговорили безпекові питання, зокрема, ситуацію на Донбасі .

Народні депутати України подякували конгресменам США за підтримку України та висловили сподівання на подальшу продуктивну співпрацю. Американська делегація заявила про важливість співпраці України та США, а також висловила підтримку дій українського парламенту і уряду.