Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

02 липня 2015, 15:25

01 липня 2015 року відбулась зустріч депутатів-членів Комітету з питань європейської інтеграції з делегацією Конгресу США на чолі з конгресменом Пітером Роскамом.

У ході зустрічі українські політики поінформували своїх американських колег про імплементацію Угоди про асоціацію, розповіли про проведення ключових реформ у сфері боротьби з корупцією, енергетичному секторі, децентралізації. Також члени комітету євроінтеграції наголосили, що для нинішньої Верховної Ради України пріоритетом є адаптація українського законодавства до норм Європейського Союзу, реформа правоохоронної системи, прийняття законодавства, що сприятиме деолігаргізації.

Велику увагу було приділено активізації зв'язків між Конгресом США і Верховною Радою. Політики наголосили, що міжпарламентський діалог є важливим елементом зміцнення американсько-українських двосторонніх відносин.

Також сторони обговорили безпекові питання, зокрема, ситуацію на Донбасі .

Народні депутати України подякували конгресменам США за підтримку України та висловили сподівання на подальшу продуктивну співпрацю. Американська делегація заявила про важливість співпраці України та США, а також висловила підтримку дій українського парламенту і уряду.