Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

23 вересня 2021, 10:29

Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію з ЄС

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Вона звернула увагу на те, що з таблиці пріоритетних «євроінтеграційних» законопроєктів, затвердженій Комісією на засіданні у квітні, наразі повністю ухвалено лише 10 законопроєктів, решта або не розглянуті Верховною Радою, взагалі, або досі перебувають на опрацюванні в комітетах у першому, повторному першому чи другому читанні. 3 законопроєкти, які потребували першочергового розгляду, взагалі, знято з розгляду.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що за висновками Комітету з питань інтеграції України до ЄС, із 73-х законопроектів, визначених Комісією як першочергові, 30 не враховують або враховують лише частково відповідні акти права acquis ЄС, а 7 – регулюються на рівні національного законодавства. «Схожа ситуація і з виконанням протокольного рішення попереднього засідання комісії щодо плану подання на розгляд Уряду проєктів нормативно-правових актів у сфері європейської інтеграції та їхнього внесення на розгляд Верховної Ради. Із 17 законопроєктів до ВРУ подано лише 8», – підкреслила вона.

За словами голови Комітету, абсолютно незрозумілою є логіка формування та оновлення таблиці законопроєктів у сферах європейської та євроатлантичної інтеграції. Незрозуміло хто, за якою процедурою та керуючись якими критеріями включає в таблицю ті чи інші законопроєкти.

«Треба змінити підходи до формування пріоритетних законопроєктів. Коли Уряд готує свої пропозиції, вони мають надаватися Комітету, Комітет розгляне, рішенням Комітету ми їх затвердимо і, можливо, запропонуємо свої доповнення, і після цього це може бути винесено на розгляд Комісії. Мені видається, це буде дійсно повноцінний процес, яким ми можемо покращити взаємодію Парламенту та Уряду», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Також вона поінформувала про виїзне засідання Комітету, що відбулося минулого тижня на Закарпатті, і під час якого, зокрема, порушувалося питання виконання Стратегії управління кордонами. У цьому контексті голова Комітету закликала Уряд включити питання спільного контролю на кордонах до переговорів з ЄС про оновлення Угоди про асоціацію.