Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у 14-тій трансатлантичній конференції аналітичних центрів, які відбулася у Вашингтоні. Ця конференція зібрала ключові аналітичні центри консервативного спрямування з європейських країн та зі Сполучених Штатів Америки. Їхня роль є важливою у формуванні політик, які стосуються, в тому числі, і України. Подія була організована Центром європейських досліджень імені Вілфреда Мартенса, Міжнародним республіканським інститутом та Центром імені Рональда Рейґана.

Іванна Климпуш-Цинцадзе виступила у дискусії, де йшлося про те, як змінити хід війни Росії проти України та закінчити її. Голова Комітету нагадала учасникам заходу, що війну проти України Росія почала не два з половиною, а понад десять років тому. І в цій війні 22% українців втратили когось із найближчих членів сім’ї, 77% — друзів, або когось із родини. Вона також наголосила, що катастрофічних збитків зазнає не лише мирне населення, а й економіка України. Через руйнування російськими атаками енергетичної інфраструктури українцям доводиться часом до восьми годин поспіль бути без електрики. Це дуже ускладнює роботу для бізнесів, а відтак, надходження податків до бюджету. Більше того, якщо до зими не вдасться покращити ситуацію — Європу може чекати нова хвиля біженців з України, бо людям буде вкрай важко в таких умовах пережити зиму.

Також Іванна Климпуш-Цинцадзе нагадала колегам зі США про справжні цілі Путіна, які він оголосив ще в ході Мюнхенської конференції у 2007 році. «Путіну не потрібні нові території України. Йому потрібна вся Україна. Він хоче відновити радянську імперію. І вестиме цю війну на виснаження так довго, як йому дозволять», — сказала голова Комітету. Вона переконана, що Захід має припинити виправдовувати обмеження для того, щоби Україна могла дати відсіч РФ, своїми побоюваннями щодо ескалації. Бо Путіну жодна ескалація не потрібна. Він сам придумує приводи, коли це потрібно йому.

Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана, що єдина мова, яку розуміє російський диктатор, — це сила. І саме з позиції сили, а не страху має діяти Захід. Ще більше посилили санкції проти Росії, надати Україні усю необхідну зброю, а також скасувати обмеження на її застосування. Надати ще більше засобів ППО, а також допомогти відновити зруйновану енергетичну інфраструктуру. І найголовніше — дати чіткий сигнал Путіну, що Україна буде членом НАТО. Бо лише членство в Альянсі стане справжньою гарантією не лише безпеки України, а й усього Європейського континенту, а також відновить заснований на міжнародному праві і повазі порядок у світі.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Текстові публікації”

31 липня 2024 13:26
30 липня 2024 10:54
29 липня 2024 16:10
29 липня 2024 10:31
26 липня 2024 13:26
23 липня 2024 10:23
18 липня 2024 07:32
17 липня 2024 18:34
16 липня 2024 11:25
15 липня 2024 18:58