Про це голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила під час обговорення потреб і подальшої підтримки України, яке відбулося в Німеччині. Це обговорення було організоване на платформі Комітету з європейських справ Бундестагу. До нього були залучені представники українських і німецьких політичних сил. Дискусію відкрили Голова Комітету з питань Європейського Союзу в Бундестазі Антон Гофрайтер та Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Німеччині за лідерство та допомогу Україні. Водночас вона зазначила, що сьогодні Україна потребує ще більше зброї для захисту і звільнення: «Нам потрібно більше зброї для захисту нашої енергетичної інфраструктури, для захисту в повітрі. Але також і наступальної зброї, яка дозволить нам звільнити від ворога нашу землю і повністю сконцентруватися на трансформації країни». Голова Комітету сподівається, що Німеччина, яка підтримала відкриття перемовин з Україною про членство в ЄС, і далі підтримуватиме поступ України на цьому шляху. Але першочерговими потребами сьогодні є захист країни та перемога у війні. «Для того, щоб бути успішними в нашій європейській інтеграції, нам, очевидно, насамперед, потрібно захистити країну. І не тільки країну. Якщо хата горить — то досить важко в ній фарбувати стіни. А сьогодні горить не тільки хата України, а хата Європи», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що Євросоюз створювався, як економічна спільнота. Але сьогодні це, в першу чергу, територія спільних цінностей. «А цінностями не торгують, їх захищають. В тому числі від членів спільноти, що їх порушують. Або вони мають перестати бути членами такої спільноти», — сказала голова Комітету. Вона також висловила стурбованість посиленням дискурсу щодо заморозки війни в Україні. «Будь-яка заморозка конфлікту є просто відтермінуванням війни. Заморозка війни в Україні спонукатиме Росію до нових воєн, і не тільки на пострадянському просторі. Це означатиме, що міжнародного права більше не існує, що всі декларації про територіальну цілісність — це порожні звуки. Заморозка війни означатиме запрошення інших авторитарних режимів до агресії», — сказала голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Текстові публікації”

31 липня 2024 13:26
30 липня 2024 10:54
29 липня 2024 16:10
29 липня 2024 10:31
26 липня 2024 13:26
23 липня 2024 10:23
18 липня 2024 07:32
17 липня 2024 18:34
16 липня 2024 11:25
15 липня 2024 18:58