Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

24 січня 2024, 15:22

«Ми разом маємо забезпечити поразку Росії у цій війні», — Іванна Климпуш-Цинцадзе норвезькій делегації

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе та член Комітету Дмитро Любота взяли участь у зустрічі комітетів Верховної Ради з делегацією Постійного комітету Стортингу Королівства Норвегія у закордонних справах та з питань оборони. Із українського боку також були присутні представники комітетів з питань національної безпеки, оборони та розвідки та з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Українські парламентарі подякували Норвегії за допомогу. Норвежці ухвалили п’ятирічну гнучку програму допомоги Україні. За нею вони зможуть надавати Україні військову та фінансову допомогу, гнучко використовуючи кошти .«Ми це надзвичайно цінуємо. На зустрічі ми розповідали про потреби України, зокрема про військові потреби та необхідність засобів протиповітряної оборони, снарядів для Збройних Сил. Наголосили на необхідності збільшення цієї допомоги», - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе. Також на зустрічі йшлося про залучення Норвегії до проєктів із розмінування України.

Норвезька сторона цікавилася станом реформ, спрямованих на подолання корупції в Україні та ставленням українського суспільства до цієї проблеми. Тамтешні парламентарі запитували, як Норвегія має реагувати на присутність на своїй території чоловіків призовного віку з України. Також обговорили можливість чи радше неможливість змін всередині країни-агресорки Росії. Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що це війна не самого лише Путіна проти України, а всієї Росії та російського суспільства проти усього вільного світу. «Це потрібно розуміти і усвідомлювати. Ми разом маємо забезпечити поразку Росії у цій війні. Це означає зміцнення санкцій проти РФ, покарання Росії, її ізоляцію, а також зміцнення військової і фінансової допомоги Україні», — сказала голова Комітету.