Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

13 вересня 2023, 07:09

Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з Держсекретарем Міністерства закордонних справ Німеччини

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з Томасом Баґґером, Державним секретарем Федерального міністерства закордонних справ ФРН.

Вона заявила, що для України дуже важливо, щоб партнери приїздили в Україну і мали можливість на власні очі побачити, що тут відбувається. «Я також вдячна, що ви спілкуєтеся з представниками різних політичних сил у Парламенті, бо важливо чути різні голоси. Звісно, що для усіх нас, незалежно від того, який Комітет ВР ми представляємо, є важливим зробити все, щоб Україна вистояла, перемогла і мала майбутнє», — сказа голова Комітету.

Вона подякувала Німеччині за всю допомогу, яка була надана Україні: «Дякуємо за надані військові спроможності, які захищають сьогодні життя як цивільних, так і наших бійців на передовій».

Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що ні Україна, ні її партнери, на жаль, не мають права розслаблятися, бо війна триває, і Україна потребує постійної підтримки. «Ми маємо зробити так, щоб очікування стосовно воєнних дій України були реалістичними. І ми маємо розуміти, що контрнаступ — це результат наших спільних зусиль. Бо самої лише відваги Збройних Сил недостатньо. Потрібні інструменти, щоб допомогти нам. Тому не варто фокусуватися на контрнаступі, як на єдиній меті. Наша мета — значно ширша. Це мати майбутнє у своїй країні», — сказала голова Комітету.

Вона зазначила, що в Україні зараз дуже добре усвідомлюють те унікальне вікно можливостей до кінця року, щоб розпочати переговори про вступ до ЄС, бо наступний рік пройде під впливом виборів у Євросоюзі. «Тому ми зробимо все можливе, щоби виконати сім вимог стосовно кандидатства і сподіваємось отримати позитивний висновок Єврокомісії щодо цього виконання», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Томас Баґґер зауважив, що Німеччина пройшла велику трансформацію у сприйнятті війни Росії в Україні. Зараз, за його словами, є розуміння, що це довготривала війна, яка стосується і Німеччини також. Він зазначив, що в Німеччині зросло усвідомлення того, що на континенті не повинно бути сірих зон, і що Україна має бути разом з ЄС.