Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

16 листопада 2022, 12:15

Потрібна велика інформаційна робота, щоб допомогти Заходу зрозуміти справжню сутність рф

Про це голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС заявила за результатами зустрічей з європейськими колегами, які вона провела на полях засідання COSAC – Конференції парламентських комітетів з європейських питань держав-членів Європейського Союзу.


Іванна Климпуш-Цинцадзе поспілкувалася з колегами-очільниками та представниками парламентських комітетів у справах ЄС Словенії, Словаччини, Польщі, Чехії, Естонії, Румунії, Франції, Швеції, Фінляндії, а також зі спікеркою Парламенту Чехії Маркетою Пекаровою Адамовою та першим віцепрезидентом Європейського Парламенту Отмаром Карасом.

«Ми мали неймовірну кількість офіційних зустрічей і неформального спілкування з керівниками комітетів та з представниками комітетів з європейських справ як країн-членів Європейського Союзу, так і країн-партнерів. Представники Швеції, яка з 1 січня перебирає головування в Європейському Союзі, запевнили нас, що у найближчі півроку ми матимемо головування надзвичайно прихильної до України держави. Усі вісім партій, які у вересні були обрані до Парламенту Швеції, впевнені, що потрібно продовжувати і збільшувати підтримку України — військову, фінансову та гуманітарну», – сказала голова Комітету.

Вона повідомила, що зі шведською делегацією домовилися продовжувати започатковану в рамках COSAC безпрецедентну традицію відвідувати Україну представниками європейських парламентів, бо це допомагає краще зрозуміти глибину всіх проблем і викликів, з якими стикається наша держава. Іванна Климпуш-Цинцадзе також висловила сподівання, що Швеція допомагатиме Україні виконувати сім вимог, якими супроводжувалося надання статусу кандидата на вступ до ЄС.

Голова Комітету наголосила, що українські політики, урядовці, дипломати та громадянське суспільство мають злагоджено працювати і пояснювати європейським суспільствам, що відбувається в Україні та якими є реальні цілі росії. А вони, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, не обмежуються виключно знищенням України. Цілі ці сягають значно далі — на знищення менших країн нашого регіону і відображають наміри Путіна повернутися до кордонів 1997 року.

«Незважаючи на ті виклики, з якими зіткнулися європейські суспільства — з інфляцією, ростом цін на енергоносії, — вони все одно проявляють готовність підтримувати Україну. Але ми розуміємо, що росія буде й далі використовувати різні засоби тиску і на різні частини суспільств, і на політичні сили в різних країнах Європейського Союзу», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Тому, за її словами, з окремими країнами потрібно більше інформаційної роботи, більше аргументів, особливо, що стосується півдня Європейського Союзу. «Тут потрібні додаткові зусилля на рівні Парламенту, дипломатії та громадянського суспільства. Треба посилити роботу в тих країнах, де про Україну знають недостатньо чи фокус уваги на іншому», — зазначила голова Комітету.