Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

12 жовтня 2022, 18:50

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «росія отримає ще більший опір українців»


Цинічні терористичні атаки на мирних громадян України та цивільну інфраструктуру не змусять українців послабити свій опір агресору. Про це голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС заявила в ефірі британського телеканалу Бі-Бі-Сі. Іванна Климпуш-Цинцадзе впевнена, що цими нападами рф досягла лише зворотного ефекту: «Ми не наївні. Ми дуже добре усвідомлюємо, чого прагне росія — щоби ця зима була настільки холодною, щоб похитнути нашу стійкість. Але росія отримає лише додатковий моральний і психологічний опір українців, ще більшу нашу готовність боротися проти агресора, щоби відновити свою територіальну цілісність».

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що зараз Україна потребує ще більше допомоги і підтримки з боку західних партнерів: «Ми сподіваємося, що усі країни вільного світу долучаться до підтримки України. Ми з нетерпінням чекаємо на зустріч у форматі Рамштайн, із надією, що будуть нові рішення про швидке надання Україні необхідної зброї та засобів протиповітряної оборони. Перш за все, ми потребуємо захисту у повітрі та протиракетного захисту, щоби мати змогу боронити нашу землю, наших громадян та нашу інфраструктуру від обстрілів». Також, за словами голови Комітету, Україна потребує гуманітарної, фінансової допомоги та ще більшого санкційного тиску на російську економіку.

Щодо подальших можливих кроків з боку нападника, Іванна Климпуш-Цинцадзе впевнена, що рф ітиме на ескалацію лише у тому випадку, якщо їй дозволять це зробити. росія, за її словами, не потребує жодних провокацій і приводів до ескалації. Вона розуміє лише мову сили, а зупинити її може тільки міць і згуртованість України та її союзників. «Тому підтримка і єдність наших партнерів має бути сильною. росія не потребує приводів для ескалації. Організовуючи псевдо референдуми, оголошуючи мобілізацію, використовуючи ядерний шантаж, росія здатна використати будь-які методи. І ми маємо бути готові до будь-яких дій, які рф може використати для ескалації, в тому числі до тактичного ядерного удару», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Слухати інтерв’ю