Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

22 липня 2022, 14:09

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Сподіваюся, що єдність європейських суспільств буде з Україною

Про це голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС заявила під час офіційного відкриття 42-ї щорічної літньої школи MacGill. Літня школа MacGill — це міжнародний форум в Ірландії для лідерів думок, щоби обговорити критичні проблеми, з якими стикається Ірландія, Європа та світ.

Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що участь у відкритті літньої школи MacGill — це, передовсім, нагода звернутися до дружнього й гостинного ірландського народу, який протягом останніх місяців демонстрував міцну підтримку українцям. Ірландці, за її словами,  дуже добре розуміють українців, бо їм також доводилося боротися проти імперії.

Голова Комітету наголосила, що від результату війни в Україні залежить дуже багато — суверенітет, незалежність України, здатність українців жити відповідно до їхнього власного бачення свого майбутнього. Але ця війна є вирішальною не лише для України. Від її результату також залежить доля цілого континенту та й світу загалом. Те, що відбувається зараз, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, — це боротьба добра і зла.

І вільний світ має зробити все, щоби світло перемогло, щоби світ переміг антисвіт, який зараз уособлює своїми діями терористична росія. Також важливо розуміти, що йдеться не лише про гуманітарну підтримку для України, про додаткові санкції проти агресора, про найважливішу гуманітарну допомогу Україні, якою є зброя: «Вирішується доля світового порядку, який базується на законах і правилах. Імперію зла має бути, нарешті, переможено. Вільний світ, що спирається на демократію, повагу до прав людини, має перемогти диктатуру, яка хоче керувати, як їй заманеться, спираючись на грубу силу».

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Ірландії, яка працювала з іншими державами, пояснюючи, чому важливо надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС: «Ми, українці, борючись проти ворога, вдячні, що наша мрія про майбутнє була почута вільними націями… Вірю, що це є променем світла для українського народу, і що після перемоги ми зможемо трансформувати свою країну відповідно до тих принципів і цінностей, за які боремось».

Але перед цим, за словами голови Комітету, треба зробити все, щоби імперію зла було переможено. Її очільник прорахувався, коли планував свій бліцкріґ в Україні, він також прорахувався, бо не очікував такої єдності від західного світу довкола України. «Я сподіваюся, що, незважаючи на нові виклики, на інформаційні атаки росії, на економічні та енергетичні труднощі, незважаючи на інфляцію, єдність європейських суспільств буде з Україною. Бо ми боремося, зрештою, не лише за свої цінності, а за цінності всіх, хто у них вірить», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона також висловила сподівання, що нинішня війна в Україні — остання, яку веде російська імперія, і що після війни ця імперія перестане існувати.