Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

19 травня 2022, 10:34

Продовжується робочий візит українських парламентарів до Брюсселю (Королівство Бельгія)

Вчора члени української делегації мали зустріч із віцепрезиденткою Європарламенту Євою Копач, а також керівництвом Комітету ЄП у закордонних справах - одного з найбільших і найвпливовіших комітетів.

Окрім цього, продовжується робота з різними політичними групами в ЄП, аби наших друзів ставало більше, а скептиків менше. Відбулися зустрічі з головою групи Socialists & Democrats Іратше Гарсія-Перез, головою групи Renew Europe у ЄП Стефаном Сежурне,  співголовою групи European Conservatives and Reformists Рішардом Легутко. Також відбулися дискусії щодо гуманітарних зусиль країн Центральної та Східної Європи для допомоги Україні. Зокрема, зосередилися на освіті наших дітей у ЄС, питаннях їхнього повернення додому згодом,  неприпустимості незаконного усиновлення.

Члени української делегації також поінформували партнерів про нагальні виклики, які постали перед нашою медичною системою, що мусить працювати на 200% своєї потужності і надавати допомогу тисячам поранених українців. Обговорено  необхідність невідкладно надати Україні статус країни-кандидата на вступ до ЄС. Для українців це буде важливим політичним сигналом - світлом у кінці тунелю і великою моральною підтримкою. Натомість ненадання цього статусу розчарує українців і дуже порадує путіна, буде його перемогою і дасть його пропаганді нові приводи для маніпуляцій. 

Українські парламентарі наголосили на потребі фінансової підтримки, аби наша економіка встояла. Окремо на всіх зустрічах підкреслюємо важливість потужних санкцій проти росії, які би вона не могла обійти.