Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

16 березня 2022, 08:31

«Не розумію, чому українські медіа продовжують пошук хороших росіян і надають їм майданчики для «супер важливих» думок», - Іванна Климпуш-Цинцадзе

Ці люди дуже небезпечні, бо, окрім відволікання на себе уваги українців, працюють на західні суспільства, просуваючи тези про нещасних жертв путінського режиму. Це пряма дорога до ускладення накладення санкцій на РФ. А поки наші медіа особливо не кличуть в ефіри, максимально працюю з іноземними аудиторіями.

Вчорашній вечір Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС включалася у прямі ефіри Sky news Arabia, RTE, CNN та BBC.
Світ хвилюється, якою є ситуація в Києві, чи вистоїть столиця? Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, що Київ сьогодні перетворюється на фортецю. Звісно, багато людей, у зв’язку із загрозою, знову намагаються залишити місто, але наші захисники стоять, вони ще більше зміцнюють свої позиції.

Усі — Збройні Сили, територіальна оборона, кияни — потужна міцна фортеця навколо вільної європейської столиці. Попри війну, ракетні обстріли, бомбування, працює і виконує свою функцію Парламент. Вчора ухвалили низку життєво важливих законопроєктів, про що писала раніше.

Іноземні журналісти питають, як зміниться курс у країни, у зв’язку із заявами Президента щодо того, що НАТО нас не приймає.

Іванна Климпуш-Цинцадзе впевнена, що ніяк не зміниться. Наша європейська та євроатлантична інтеграція закріплена в Основному Законі. За свій вибір ми платимо кров’ю, і сходити з цього курсу Україна не збирається. У світі, і зокрема у європейських структурах, вже відбуваються тектонічні зсуви, хоча світові лідери все ще відстають від того, як розвиваються події.

Щодо наступного раунду переговорів з Росією — Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС сказала те, що говорила і перед попередніми: ми нічого не чекаємо від цих переговорів. Жодних стратегічних домовленостей не може бути з терористами, які брешуть всьому світові. Ніяких вимог Кремля! Не Путіну визначати долю України, ми вільний народ. Ми самі можемо і маємо право обирати свій шлях. І ми вже це зробили.

Єдине, що можемо очікувати від цих зустрічей — відкриття гуманітарних коридорів, щоб евакуювати мирних людей, щоб привезти людям допомогу.

Іванна Климпуш-Цинцадзе ще раз наголосила, що Росія недостатньо покарана за ті звірства, що чинить в Україні. Санкції проти неї мають бути нищівними. Вони мають бути скоординовані, всеохопні, узгоджені між нашими партнерами.

І поки ця робота триває — нам потрібна зброя. Негайно! Все — від захисту у повітрі і до амуніції для тероборони. Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана — ми зможемо домогтися від партнерів і захисту у повітрі, і додаткової військової допомоги, щоб зупинити геноцид проти українського народу.