Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

12 березня 2022, 08:31

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС взяла участь у зустрічі з депутатами Європейського парламенту

Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з євродепутатами у Львові подякувала європейським колегам за підтримку. Вона зазначила, що Україна щиро цінує те, що її друзі у цей важкий час приїхали безпосередньо в Україну. На їхнє прохання щодо головних речей, які треба просувати далі для України, наголосила на термінових напрямах, над якими треба працювати об’єднано і швидко.

По-перше: надати Україні зброю! Всіляку і різну — починаючи від винищувачів, протиповітряної оборони і закінчуючи амуніцією для вояків і тероборони. Люди голими руками готові зупиняти танки окупантів! Нам потрібна зброя, щоби захистити себе і свою землю!

По-друге: ми постійно чуємо відмовки і аргументи про те, що над Україною не можуть закрити небо. Чому тоді Україні не нададуть літаки? Яких іще «аргументів» світ чекає від Путіна? Тисячі мирних, ні в чому невинних життів — жінок, матерів, дітей, літніх людей… Зараз божевільний терорист погрожує біологічною та ядерною зброєю. Голова Комітету закликала зупинити його в Україні. Якщо це не зробити негайно — він посуне далі, бо йому не потрібні приводи, щоб це зробити. Він ці приводи придумає сам, влаштує провокацію і піде.

Ще раз Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на посиленні санкцій. Лише 15% російських банків, за її словами, наразі відключено від SWIFT. Але у цьому списку немає гігантів, таких як Сбербанк, банків, що обслуговують Газпром. Поки хоч один з російських банків досі не відключений від SWIFT — санкції неефективні, — переконана голова Комітету. Вона також вважає, що персональні санкції потрібні не лише проти кремлівської верхівки та олігархів, а й проти їхніх сімей. Адже їхні дружини і діти насолоджуються розкішним життям у спокійній Європі, поки наші жінки і діти гинуть під російськими бомбами та долають тисячі кілометрів, рятуючись від війни.
Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала припинити імпорт нафту і газ з Росії. Інакше ті, хто купує скроплену українською кров’ю російську нафту — будуть співучасниками злочинів проти людяності, які РФ зараз чинить в Україні.

Щодо гуманітарної допомоги, на думку голови Комітету, зараз важливо налагодити гуманітарні коридори, якими доставляти цю допомогу до міст, що в облозі окупантів. Вона попросила європейських партнерів працювати з міжнародними організаціями, які досі не прийшли в Україну і не виконують своїх функцій. Зараз важливо зробити все, щоб люди отримали найнеобхідніше.

Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна життєво потребує чіткої відповіді на заяву про членство в ЄС. За цінності, які декларує Європа, — Україна бореться щохвилини — своїм життям і кров’ю. Українці заслуговують на те, щоб бути повноправними членами Європейської родини, сказала голова Комітету.
Вона закликала колег в Європарламенті працювати з Європейською Комісією і своїми Урядами для того, щоб надати Україні швидкий трек приєднання до ЄС. Так, це особлива процедура, але за надзвичайних обставинах потрібні неординарні рішення. До наступного саміту в кінці березня ще є час, щоб рішення на користь України було одностайним і чітким, — переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе.