Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

16 лютого 2016, 11:04

15 лютого 2016 року під головуванням голови Комітету І. Геращенко відбулось чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції за участю заступника Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції О.Зеркаль

Народні депутати підтримали проект Закону реєстр.№0083, прийняття якого сприятиме поглибленню добросусідських відносин із Словацькою Республікою та підвищенню міжнародного авторитету України.
У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів, спрямованих на виконання критеріїв в рамках виконання другої фази Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, зокрема, проекти законів реєстр.№№4054, 4055, 4056 та 3787.
Народні депутати прийняли рішення рекомендувати головним Комітетам внести проекти законів реєстр.№№ 4054, 4055 та 4056 на розгляд Верховної Ради України для прийняття їх за основу. 
Проект Закону реєстр.№4054 підготовлено з метою забезпечення належного виконання рекомендацій ЄС, що має важливе значення для прискорення візової лібералізації, та забезпечення застосування інститутів "спеціальної конфіскації" і "арешту на майно" у чіткій відповідності з європейськими стандартами. Прийняття Закону реєстр.№4055 дасть змогу виконати рекомендації Міжнародного валютного фонду і Європейської комісії та удосконалити правові засади організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, забезпечити прозорість в діяльності конкурсних комісій з призначення на відповідна пjсади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Прийняття проекту Закону реєстр.№4056 забезпечить Національне агентство інструментами з ефективного розпорядження активами у відповідності з положеннями згаданої Директиви ЄС від 3 квітня 2014 року 2014/42/EU, що у свою чергу дасть змогу виконати міжнародні зобов'язання України перед Європейським Союзом у цій частині.
Члени Комітету прийняли рішення, що положення законопроекту реєстр.№3787 аналогічні тим, що регулюються на рівні національного законодавства країн-членів ЄС, а тому не потребує висновку Комітету на предмет відповідності праву (acquis) ЄС.
Народні депутати розгянули та взяли до відома звіт «Про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2015 році». Народні депутати наголосили на необхідності створення посади Віце-прем`єр-міністра України з птань європейської інтеграції, створення структури, основною діяльністю якої було б здійснення експертизи та перекладу актів законодавства ЄС, а також активізувати діалог з представниками українського бізнесу в контексті ЗВТ. 
Заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції наголосила на важливості роботи Парламенту в контексті прийняття пакету законопроектів, спрямованих на виконання критеріїв в рамках виконання другої фази Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.
Члени Комітету прийняли рішення звернутися до трьох обраних членів Національного агенства  з питань запобігання корупції з проханням розпочати повноцінну діяльність у зазначеній структурі.