Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

03 жовтня 2023, 09:58

Стартував третій проєкт експертної підтримки Комітету з питань інтеграції України до ЄС

У вересні цього року стартував уже третій проєкт «Забезпечення євроінтеграційного курсу України шляхом збільшення обсягу експертно-інформаційної підтримки Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції до ЄС». Проєкт здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» і реалізується ГО «Євроатлантичний курс».

Він передбачає посилення інституційної спроможності Секретаріату Комітету ВРУ з питань інтеграції до ЄС через проведення експертиз законопроєктів на відповідність євроінтеграційним зобов’язанням України.

За майже два роки співпраці з Комітетом фахівці проєкту опрацювали та надали висновки до близько ста законопроєктів. Під час аналізу законопроєктів експерти досліджують, чи відповідають запропоновані положення праву Європейського Союзу та зобов’язанням України за Угодою про асоціацію.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе неодноразово наголошувала, що секретаріат Комітету має найбільший обсяг експертного навантаження з усіх Комітетів ВР, але йому бракує інституційної спроможності. «Допомога неурядових організацій дуже важлива, це реальна практична допомога, але вона однак не замінює інституційну спроможність, яку повинен мати Парламент», – сказала голова Комітету.