Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

28 вересня 2023, 10:34

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам потрібно залучати наших європейських партнерів, щоби Україна могла успішно пройти шлях до членства в ЄС»

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілася з послом Німеччини в Україні Мартіном Єґером. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Німеччині за підтримку України. «Дуже цінуємо допомогу Німеччини і раді, що Німеччина поділяє пріоритети спільного порядку денного стосовно захисту від агресії та інтеграції України в ЄС і НАТО», — сказала голова Комітету за результатами зустрічі.

Нещодавно Німеччина оголосила про надання нового пакету військової допомоги Україні на  майже 400 млн євро. До нього увійдуть артилерійські та танкові снаряди, снаряди для реактивних систем залпового вогню, 200 бойових броньованих машин MRAP, які дозволять саперам безпечно підходити до російських мінних загороджень, зимовий одяг, запчастини для вже наданого озброєння й транспортні засоби. Пан Єґер заявив, що Німеччина підтримує Україну і сприймає, як майбутнього члена ЄС.

Голова Комітету зауважила, що на шляху євроінтеграції Україна має виконати великий обсяг роботи. І в цьому сенсі важливо працювати на зміцнення інституційної спроможності, бо імплементувати законодавство ЄС — це складне і масштабне завдання, під час виконання якого Україна потребує допомоги європейських партнерів. «Нам необхідно усвідомлювати об’єм завдань, які стосуються європейської інтеграції і максимально залучати наших партнерів до того, щоби Україна могла якісно і швидко, враховуючи всі ті виклики, з якими ми зараз змушені стикатися, трансформуватися, і успішно пройти шлях до членства в ЄС», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона додала, що Україна працює над завершенням виконання семи вимог щодо кандидатського вступу і сподівається на позитивний висновок Єврокомісії та рішення Європейської Ради. А також — на відкриття перемовин про членство в ЄС вже до кінця цього року.