Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

17 серпня 2023, 08:13

Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у роботі групи з питань координації інтегрованого управління кордонами

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань координації інтегрованого управління кордонами.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала лідерству Державної прикордонної служби в цьому процесі, і висловила сподівання, що всі інші органи державної влади, в тому числі ті, які були нещодавно створені, долучаться до ефективної роботи в рамках цієї робочої групи.

Голова Комітету зауважила, що, звісно, є певні фінансові обмеження, у зв?язку з війною та необхідністю пріоритизувати кошти, але водночас варто розуміти, наскільки важливим є розширення можливостей кордону України на захід і вибудова його зі стратегічним баченням того, що він з часом перетвориться на внутрішній кордон всередині Європейського Союзу. Вона вкотре наголосила на тому, що потрібно дуже зважено пріоритезувати використання коштів, щоб не робити капіталовкладень, які будуть необґрунтованими. «Ми дійсно говорили на нашому виїзному засіданні про те, що кордон з нашими європейськими країнами у перспективі має стати прозорим кордоном. Тому що, ми претендуємо на те, що станемо членами Європейського Союзу.  І саме тому я говорила не про стаціонарні сканувальні системи, а про портативні, мобільні. І про те, щоби ресурси пріоритезувати і вкладати з тим, щоби ми могли їх мудро використати на інших частинах ділянки нашого кордону», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Голова Комітету висловила сподівання, що міжвідомча робоча група з питань координації інтегрованого управління кордонами матиме дієвий характер і справді буде робочим інструментом для реалізації цілей. Вона зазначила, що Комітет з питань інтеграції України до ЄС неодноразово проводив свої виїзні засідання в рамках контролю за реалізацією стратегії інтегрованого управління кордонами. Комітет буде продовжувати взаємодію із усіма органами влади в цьому питанні. Іванна Климпуш-Цинцадзе також висловила сподівання, що рекомендації Комітету будуть максимально враховані виконавчими органами влади.