Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

27 червня 2023, 11:37

Дмитро Кулеба — мета відкриття переговорів до кінця року досяжна

У Комітеті з питань інтеграції України до ЄС відбулось засідання за участю Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Члени Комітету та депутати з інших комітетів обговорили з міністром процеси європейської та євроатлантичної інтеграції України, виклики та спільну роботу.

«Ми всі уважно стежимо і долучаємося до всіх ініціатив, які стосуються європейської інтеграції. Раді, що отримали вербальну оцінку від Європейської Комісії», — сказала голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона зауважила, що члени Комітету, як і перед отриманням Україною статусу кандидатки на вступ до ЄС, активно працюють на двосторонньому та міжпарламентському рівні, щоб максимально залучити підтримку України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції.

Міністр закордонних справ, зі свого боку, запевнив, що робота із виконання Україною семи вимог, якими супроводжувалося надання їй кандидатського статусу, триває. «Наразі мета відкриття переговорів до кінця року цілком досяжна. Процес рухається вперед. Якщо не станеться ніяких форс мажорних подій, то ми вийдемо на досягнення цієї мети. Не має нічого недосяжного в тій оцінці, яка була нещодавно надана. Тут є робота для Парламенту і для Уряду. Всі налаштовані максимально виконати поставлене завдання», — сказав Дмитро Кулеба.

Він зауважив, що Україна у цьому процесі рухається синхронно з Молдовою. А от Грузія, на його думку, не відповідає умовам, необхідним для переходу на наступний етап європейської інтеграції.

Щодо майбутніх викликів, то суттєвою складністю може стати інтеграція в ЄС сільськогосподарського ринку України. «Потрібно вже зараз дуже міцно думати над тим, як ми будемо цю проблему вирішувати. Яким чином сільськогосподарський ринок увійде у ринок Європейського Союзу — це буде дуже-дуже складний процес, який на якомусь етапі потребуватиме нестандартних рішень з боку ЄС», — сказав Дмитро Кулеба.

Також він наголосив, що Україна продовжує працювати з партнерами, щоб закрити дірки у санкціях проти Росії.