Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

13 квітня 2023, 06:42

Надіємося почати перемовини про членство в ЄС цього року, – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе та перший заступник голови Комітету, співголова Парламентського комітету асоціації Україна–ЄС Вадим Галайчук взяли участь у першому міжкомітетському засіданні Верховної Ради України та Європейського Парламенту.

Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила вдячність очільниці та членам Європарламенту за організацію безпрецедентного за форматом заходу, а також за непохитну підтримку України. “Європарламент завжди був і залишається навіть в найважчі для нас часи в авангарді підтримки України серед усіх інституцій ЄС. Власне, сама ініціатива та безпрецедентний характер цього заходу є черговим проявом солідарності з Україною, віри в нас і нашу перемогу, а також щирого бажання допомогти нам стати повноправним членом європейської сім’ї”, – сказала голова Комітету.

Вона зазначила, що євроінтеграційний комітет є ключовим парламентським органом, адже забезпечує імплементацію цього напрямку державної політики на законодавчому рівні. “Адаптація українського законодавства та оцінка його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням у сфері євроінтеграції є базовою функцією комітету. Одним із наших ключових пріоритетів є контроль виконання Україною Угоди про асоціацію, а також семи умов Єврокомісії, що супроводжували надання Україні кандидатського статусу на вступ у ЄС. Це амбітна мета, але ми надіємося, що цього року нам вдасться розпочати перемовини про членство. Для цього треба зміцнити інституційну спроможність Верховної Ради, і я сподіваюся, що колеги з Європарламенту допоможуть у цьому”, – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.