Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

11 липня 2022, 13:30

Іванна Климпуш-Цинцадзе європейським колегам: «Ми віримо, що з вашою підтримкою переможемо»

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС взяла участь у Конференції голів парламентських комітетів з європейських питань держав-членів Європейського Союзу (COSAC). Україна вперше запрошена на цей захід як країна-кандидат на вступ до Євросоюзу. Відтепер братиме участь у цьому форумі і надалі. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала європейським партнерам за чітку та одностайну підтримку України та її європейської перспективи: «Я безмежно вдячна всім вашим країнам та усім вам за те, що ви зробили багато, аби підтримати нашу країну і підтримати втілення її європейської мрії. Ми вдячні за історичне рішення, ухвалене Європейською Радою і підготовлене Єврокомісією, про надання кандидатського статусу Україні та Молдові».


Іванна Климпуш-Цинцадзе зауважила, що це рішення було ухвалене на основі принципу заслуг, бо Україна вже багато зробила на різних етапах після Революції Гідності для наближення до ЄС: «Але ми також знаємо, що це рішення ухвалене на тлі великої трагедії, яка зараз відбувається в самому серці Європи. І це нагорода Збройним Силам України та мужньому українському народу, які захищають не тільки Україну сьогодні, а й усю Європу».

Голова Комітету переконана, що надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС дасть історичний шанс українцям трансформувати свою країну відповідно до тих принципів, які довели свою ефективність у європейських країнах та за які український народ бореться не лише останні вісім років: «Ми боремося за те, щоб повернутися у Європу, повернутися додому. І зараз ми маємо законне підґрунтя і з боку України, і з вашого боку, що наша частина Європи буде Європою. Ми щасливі мати шанс збагатити європейський проєкт новими переконаннями, новими знаннями, відвагою і пропозиціями, коли ми переможемо у цій війні».

Для перемоги у війні, впевнена Іванна Климпуш-Цинцадзе, потрібна міцна і послідовна підтримка союзників. «Нам потрібна ваша допомога і ваша чітка позиція, як це відбувалося протягом останніх чотирьох з половиною місяців, щоб уціліти. Нам потрібна ваша єдність, бо завдяки єдності і спільній силі ми зможемо зберегти міжнародний порядок, правила, честь і повагу. Ми віримо, що з вашою підтримкою переможемо. Україна буде відновлена, як незалежна, суверенна держава у своїх міжнародно визнаних кордонах, буде відбудована, і тоді ми зможемо побудувати сильнішу Європу разом», — сказала голова Комітету.