Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

09 червня 2022, 09:07

Українська парламентська делегація зустрілася з Комісаркою Ради Європи з прав людини

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС, яка разом з колегами-депутатами перебуває з робочим візитом у Страсбурзі, зустрілася із Комісаркою Ради Європи з прав людини Дунею Міятович. Через небачені масштаби російських злочинів в Україні сторони мали велике коло питань до обговорення. На початку повномасштабного вторгнення росіян росію, нарешті, виключили з Ради Європи, але цього, переконані українські депутати, недостатньо. На жаль, Комісарка досі досягла невеликого прогресу в питанні захисту прав людини в окупованому Криму. Ці прогалини треба заповнювати і паралельно активно відповідати на нові виклики.

Під час зустрічі українська делегація наголосила на кількох ключових речах. По-перше, потрібні реальні механізми, аби знати, що відбувається на тимчасово окупованих територіях, що відбувається з людьми у фільтраційних таборах, куди їх депортують, як їм допомогти. По-друге, уся ця інформація має бути оформлена у відповідні звіти, які би згодом стали доказами під час суду над росіянами.

Багатьох військових, волонтерів, активістів, як, наприклад, парамедика Тайру – не включають у списки на обмін. Про них зовсім нічого не відомо. На російських терористів треба тиснути і домагатися звільнення всіх полонених українців.

Комісарка Ради Європи з прав людини могла би посилити взаємодію з іншими міжнародними організаціями, які захищають права людей та мають представництва на території рф.

Українські парламентарі наголосили, що необхідно виробити ефективну систему притягнення росіян до відповідальності за сексуальне насильство, з одного боку, а з іншого – систему юридичного захисту та психологічної допомоги для жертв.

Водночас Дуня Міятович, зауваживши, що не хотіла би зараз критикувати Україну, висловила жаль із приводу неконституційного усунення Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.