Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

07 квітня 2022, 07:54

Іванна Климпуш-Цинцадзе розкритикувала Віктора Орбана за «озвучення хотілок путіна»

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС разом із українськими парламентарями взяла участь в онлайн зустрічі із представниками українського кокусу Конгресу США.

З американського боку участь у зустрічі взяло багато конгресменів, з якими українська жіноча парламентська делегація працювала минулого тижня у Вашингтоні. Після цієї роботи, за словами голови Комітету, конгресмени спрямували на Адміністрацію Президента Байдена листа з вимогою надати Україні більше зброї.

«Американські колеги мають тепер ще більше рішучості допомагати нам протистояти окупантам і подякували за наше інформування про ситуацію, акценти та вимоги, правильність яких підтвердилася днями, коли світ побачив звірства росіян у містах біля Києва, — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе, — Наші друзі зі США раді чути, що звільнені території на Півночі України повертаються до нормального життя, але ми їх застерегли, що росія перегруповується, щоб атакувати на Сході та Півдні».

Голова Комітету розкритикувала заяви прем'єр-міністра Угорщини, друга путіна Віктора Орбана, який взявся виконувати роль московського листоноші та озвучує світу хотілки кремлівського тирана буцімто про перемир'я: «Це перемир'я на умовах росії несе нові загрози, тому має бути відкинуте». Іванна Климпуш-Цинцадзе також підтримала колегинь-депутаток, які зауважили, що успіх будь-яких перемовин залежить лише від міці Збройних Сил України. Тому знову одним голосом підкреслили важливість надання Україні важкої наступальної зброї.