Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

05 квітня 2022, 17:03

Іванна Климпуш-Цинцадзе «Це не путін нас вбиває. Нас вбиває росія, російські солдати, російське суспільство»

Про це голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС заявила під час пресконференції у Львові. За її словами, стаття, яка вийшла в російському державному інформагентстві «РІА Новості» 3 квітня ще раз підтверджує те, що Україна намагалася донести до своїх партнерів протягом років: «Ми пояснювали, що ціль російської федерації — стерти Україну з мапи світу. І ми отримали цьому вербалізоване, чорним по білому писане, розлоге підтвердження. росія заявляє, що вона хоче не тільки «денацифікувати» Україну, — хоче її деукраїнізувати, покрити репресіями все українське суспільство, хоче її деєвропеїзувати. Це означає, що вона кидає виклик не виключно Україні, а й всьому вільному світу. Сподіваюся, що ця жахлива правда життя, яку ми з вами знаємо вже понад 8 років, через цю публікацію буде чітко усвідомлена нашими партнерами».

Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що неприпустимо з боку вільного світу досі купувати енергоносії в російської федерації: «Понад 700 мільйонів євро щоденно Євросоюз витрачає на те, щоби платити за енергоносії росії. І це неприпустимо, бо у такий спосіб вони фактично підтримують терористичну діяльність росії на території України». Так само, на думку голови Комітету, росія не має права далі залишатися в складі міжнародних організацій: «Ми бачимо, наскільки неспроможними зараз є велика кількість тих міжнародних організацій, завдання яких — реагувати на виклики, з якими стикається світ. Це і ОБСЄ, й ООН та інші інституції, з яких рф має бути і бюрократично, і представницьки повністю вичищена. Йдеться і про культурні, спортивні, про фінансові міжнародні організації». росія, впевнена голова Комітету, більше не має морального права сидіти за одним столом із цивілізованими країнами. Вона має бути повністю ізольована на всіх міжнародних майданчиках.

Після того, які жахи «руского міра» відкрилися перед світом у Бучі, Ірпені та Гостомелі — Захід, на думку Іванни Климпуш-Цинцадзе, не має права пробачити: «Не має права дозволити цим дияволам, цій нечисті рухатися далі, тому що ми розуміємо, що ця війна росії не спрямована виключно проти України. Якщо світ не зупинить разом з нами, нашими Збройними Силами, з об’єднаним суспільством путіна тут — то росія розплеще цю війну і на інші території».

Голова Комітету також наголосила, що відповідальність за війну в Україні несе не тільки очільник росії: «Це не путін нас вбиває. Нас вбиває росія, нас вбивають російські солдати, російське суспільство, яке частково мовчки опускає очі, а в більшості активно підтримує ці дії. І ми маємо це усвідомлювати — немає хороших рускіх».