Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

22 березня 2022, 14:41

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Ми, українці, віримо, що заслуговуємо отримати перспективу членства в ЄС»

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС, разом з народними депутатами та Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, взяла участь в установчій зустрічі ініціативи «U4U» — Об'єднані заради України. Це неформальна мережа, яка уже об’єднала 160 парламентарів із понад 20 країн світу. Її створення ініціювали друзі України, зокрема Андрюс Кубілюс, Голова Делегації Європейського Парламенту у Парламентській Асамблеї ЄВРОНЕСТ.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що надзвичайні обставини вимагають нестандартних і креативних рішень: «Депутати як представники народу мають тиснути на свої уряди, щоб домогтися найефективніших і найкращих рішень для допомоги Україні у війні, яку проти неї веде Російська Федерація. Зараз влада багатьох країн серйозно відстає від своїх суспільств. І ми як представники своїх спільнот маємо зробити так, щоб наші уряди підтяглися і піднялися на новий рівень».

Голова Комітету наголосила на кількох основних напрямах допомоги, якої зараз потребує Україна: «Ми не повинні відмовлятися від вимоги закрити небо над Україною. Навіть, якщо це звучить зараз неможливо. Я переконана — неможливі рішення стають можливими у найскладніші часи».

Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала світ надати Україні негайну військову допомогу — від потужного захусту у повітрі до амуніції для військових і територіальної оборони: «Це дозволить нам не тільки протистояти нападам РФ, а й допоможе створити нашу власну безпілотну зону над Україною, поки світові лідери вагаються із ухваленням рішення. Це дозволить нам відвернути небезпеку від наших атомних електростанцій та підприємств хімічної промисловості».

Тим, хто боїться Третьої Світової війни, якщо Захід буде брати більш активну участь у допомозі Україні, голова Комітету заявила, що ця війна уже почалася: «Ця війна почалася з мюнхенської промови Путіна у 2008 році, вона продовжилася з нападом на Грузію, із вторгненням в Україну, із анексією Криму. Вона триває зараз — у повномасштабній війні в Україні, за участі Білорусі і з багатьма провокаціями проти усього вільного світу. Від світу зараз потрібна неабияка мужність — протистояти цій навалі і залишатися на боці світла».

Іванна Климпуш-Цинцадзе також закликала європейські країни дати українцям світло в кінці тунелю. «Ми, українці, віримо, що заслуговуємо на те, щоб отримати перспективу членства в Євросоюзі. Ми також віримо, що маємо право отримати перспективу членства в НАТО, бо лише разом ми можемо зупинити Путіна тут і не дозволити йому почати війну на інших територіях та в інших країнах», — підсумувала голова Комітету.