Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

09 вересня 2016, 16:04

Відбулось чергове засідання Комітету

Члени Комітету розглянули  проекти Законів про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи (реєстр.№0104)  та про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом (реєстр.№0107).

Законопроектом реєстр.№0104, зокрема, пропонується внести зміни до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи, передбачивши оподаткування дивідендів відповідно до модельної конвенції ОСР.

Прийняття проекту Закону реєстр.№0107 дозволить завершити внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності Угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Після набрання чинності Угода складатиме правову основу для взаємної охорони інформації з обмеженим доступом, яка буде передаватися або створюватися в ході співробітництва між Україною та Республікою Польща. Члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначені законопроекти в цілому.

У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Таким, що не суперечать праву Європейського Союзу та міжнародно-правовим зобов`язанням України було визнано проекти Законів реєстр.№№ 4941, 4915 та 2677.
Метою законопроекту реєстр.№4941 є «визначення правових, економічних та організаційних засад діяльності у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель, створення умов для раціонального споживання в них енергетичних ресурсів».

У законопроекті реєстр.№ 4915 пропонується, на період проведення антитерористичної операції та/або запровадження воєнного стану, звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України продукції оборонного призначення, що класифікується за такими групами, товарними позиціями та підкатегоріями УКТ ЗЕД: «8525, 8526, 8527, 8543 (засоби радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв’язку, тощо).

Проектом Закону України реєстр.№ 2677 пропонується доповнити статтю 16 Закону України «Про ціни і ціноутворення» частиною третьою, якою передбачена взаємодія уповноважених органів, які здійснюють державний контроль (нагляд) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін та державне спостереження у сфері ціноутворення, з професійними спілками, організаціями захисту прав споживачів та іншими громадськими організаціями.

До законопроектів реєстр.№№ 4572 та 4762 було висловлено низку зауважень та пропозицій щодо необхідності їх доопрацювання з метою приведення у відповідність  положень зазначених законодавчих актів до законодавства Європейського Союзу.