Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

07 липня 2016, 09:44

06 липня 2016 року під головуванням заступника голови Комітету М.Іонової відбулось чергове засідання Комітету

 
У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.
 
Таким, що не суперечать праву Європейського Союзу та міжнародно-правовим зобов`язанням України було визнано проекти Законів реєстр.№№ 2240 та 3245.

Проектом Закону реєстр.№2240 зокрема, передбачається, що митницями здійснюватиметься контроль за митним оформленням тих товарів у випадках, визначених Законом України „Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції” за наявності документів, які мають супроводжувати товари при наданні їх на ринку відповідно до вимог, встановлених технічними регламентами, а також наявності на продукції Національного знака відповідності. Передбачається також митне оформлення товарів у митному режимі імпорту в електронній формі із застосуванням електронного цифрового підпису.

Законопроект реєстр.№3245 розроблений з метою врегулювання на законодавчому рівні питання щодо поступової відмови населення від ламп розжарювання та виводу їх з обігу в Україні, паралельно вирішуючи екологічний аспект проблеми - зменшення викидів парникових газів в атмосферне повітря. 

До законопроектів реєстр.№№3446, 2361а та 3778 було висловлено низку зауважень та пропозицій.