Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

18 лютого 2015, 15:52

18 лютого 2015 року відбулось засідання Комітету з питань європейської інтеграції у Верховній Раді України

У ході засідання члени Комітету під головуванням Ірини Геращенко заслухали інформацію заступника Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Зеркаль Олени Володимирівни щодо актуальних питань порядку денного відносин Україна-ЄС та перспектив завершення ратифікації державами-членами ЄС Угоди про асоціацію між Україною та ЄС до Ризького саміту Східного партнерства,заступника Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Янчука Антона Володимировича  щодо безвізового діалогу між Україною та ЄС, виконання Україною Угоди про асоціацію в частині здійснення реформи правоохоронних органів, судової та конституційної реформ, а також заходів спрямованих на подолання корупції в Україні.

Заступник Міністра закордонних справ України О.В.Зеркаль серед пріоритетів співпраці України з ЄС на поточний рік зазначила роботу з консолідації політичної підтримки з боку ЄС у контексті протистояння України російській агресії, належного виконання Москвою Мінських домовленостей, а також збереження та посилення санкційного тиску ЄС на РФ. Принагідно вона повідомила, що на сьогодні до санкційного списку ЄС включено 151 фізичну особу та 37 юридичних осіб. Також О.В.Зеркаль наголосила, що важливим питанням є організація міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні, а також забезпечення взаємодії з Групою підтримки України, головним напрямом діяльності якої є технічна та експертна допомога Україні в процесі реалізації реформ. Крім того, вкрай актуальним є завершення виконання другої фази Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України та підготовка до започаткування з 1 січня 2016 року тимчасового застосування Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Станом на сьогодні Угоду про асоціацію ратифікували 14 держав-членів ЄС. Також вона запевнила, що всі проблемні питання , пов'язані з впровадженням біометричних паспортів, вже зняті і посольства країн - членів ЄС вде почали ставити візи в біометричні паспорти.

Також з інформацією щодо економічної ситуації в Україні, перспектив запровадження ПВЗВТ та надання їй фінансової допомоги з боку ЄС, в тому числі і на виконання Угоди про асоціацію виступив директор департаменту європейської інтеграції Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Цимбал В’ячеслав Анатолійович.

У засіданні також взяли участь директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Гнидюк Н.А. та заступник директора Урядового офісу з питань європейської інтеграції Кузьо М.С.